22 Ekim 2013 06:00

Hasta tutukluya arkadaşı bakıyor

Metris R Tipi Cezaevinde Adli Tıp raporu bekleyen hasta tutukluların bekleyişi işkenceye dönüştü.

Hasta tutukluya arkadaşı bakıyor
Paylaş

Metris R Tipi Cezaevinde Adli Tıp raporu bekleyen hasta tutukluların bekleyişi işkenceye dönüştü. Hasta tutukluların birbirine bakmak zorunda kaldığı cezaevinde tutulan felçli hasta Salih Tuğrul’un oğlu Münir Tuğrul, “Bayramda açık görüşüne gittiğimizde babamla sadece bakışabildik. Geçirdiği felç nedeniyle konuşamadığı için tek bir kelime ağzından çıkmadı. Öylece birbirimize durup baktık. Hasta tutsakların durumu içler acısı” dedi.

Türkiye’nin çeşitli cezaevlerinden Adli Tıp Kurumu raporu alınacağı iddiasıyla Haziran ayında Metris R Tipi Cezaevi’ne getirilen hasta tutukluların bekleyişi işkenceye dönüştü. Cezaevine sevk edilen 18 hasta tutukludan birçoğu hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından cezaevinde kalabilecekleri yönünde rapor hazırlanırken, hasta tutukluların bir kısmı ise hala Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek yanıtı bekliyor. Sevk edilen 18 tutuklu arasında yer alan iki kez kalp krizi geçiren ve son olarak 2 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu vücudunun sağ bölgesi felçli olan Salih Tuğrul’un durumu ise gün geçtikçe ağırlaşıyor. Tuğrul’la aynı koğuşta kalan kronik kalp hastası tutsak Hayrettin Beştaş ise kendi hastalığını bir kenara bırakıp kendi ihtiyaçlarını gideremeyen Tuğrul’a yardımcı olmaya çalışıyor.

‘PSİKOLOJİK İŞKENCEYE TABİ TUTULUYOR’

Salih Tuğrul’un oğlu Münir Tuğrul, babasının yaklaşık bir yıl önce kısmi felç geçirdiğini ve ayaklarını, ellerini kullanamadığını söyledi. Tuğrul, “Babam o günden beridir arkadaşlarının yardımı olmadan yemek, banyo, lavabo ihtiyaçlarını gideremiyor. Bayramda açık görüşüne gittiğimizde babamla sadece bakışabildik. Konuşamadığı için tek bir kelime ağzından çıkmadı. Öylece birbirimize durup baktık. Durum içler acısıydı” dedi. Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık’a başvurdukları halde herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren Tuğrul, “Babam, cezaevinde psikolojik işkenceye tabi tutuluyor. Yaşanacak herhangi olumsuz bir durum karşısında Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık sorumludur” dedi.

‘BABAM YARDIM EDİYOR’

Salih Tuğrul’la aynı koğuşta kalan kronik kalp hastası tutsak Hayrettin Beştaş’ın oğlu Mesut Beştaş da babasının Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’nde tutuklu iken tedavi edilmesi için cezaevi yetkililerince Metris R Tipi Cezaevi’ne sevk edildiğini belirtti. Beştaş, “Babamı güya tedavi etmek için Metris Cezaevi’ne sevk ettiler ama orada da tedavisi yapılmıyor. Kalp hastalığının etkisiyle bel fıtığı oldu. Babam kendi sıkıntılarını unutup yanında bulunan hasta arkadaşlarına yardım ediyor. Ne yemekleri doğru düzgün veriliyor ne de tedavileri yapılıyor” dedi. Beştaş, tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Para için doğanın ne önemi var ki’

SONRAKİ HABER

Leroy Merlin işçileri iş başı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...