21 Ekim 2013 16:28

MHP'nin yanlış anladığı Saatcı istifa etti!

Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık olarak yer aldığı bayram mesajı sonrası hakkında partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Fethiye Belediye Başkanı Saatcı, MHP'den istifa etti.

MHP\'nin yanlış anladığı Saatcı istifa etti!
Paylaş

Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık olarak yer aldığı bayram mesajı sonrası partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Fethiye Belediye Başkanı Saatcı, MHP'den istifa etti. Saatcı'nın bayram mesajında "Ülke bitüniya me bozulmaması ve hezkırına insana dı hündure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be. Anladınız değil mi? Bu yüzden, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!" ifadesi yer alıyordu. Saatcı, "Ari bir Kürtçeden bahsetmek mümkün değil. Lehçe ve kelime anlamlarında fark var. Türkçe Anadolu coğrafyasının ortak dilidir. Biz de bu bayram tebriğinde, tamamen ülke bütünlüğümüzün en önemli köşe taşlarından birinin dilimiz olduğunu vurgulamak için bunu yaptık" ifadesini kullanmıştı. Saatcı bu açıklamalara rağmen MHP Genel Merkezi'nin yanlış anlamasına kurban gitti!

MHP Disiplin Kurulu'nun kararını beklemeyen Behçet Saatcı, istifa kararını düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Saatcı, mevcut yönetimin hiç kimsenin anlamadığı, anlayıp da anlamadığı tutumundan dolayı 40 yıldır şeref duyarak bulunduğu partiden ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti.

"Başka partilerde üst düzey görev yapıp MHP'de baş tacı edilenlerin yanında ülkücülerin ihraçla cezalandırılmasının kabul edilemez" olduğunu ifade eden Saatcı, şöyle konuştu: "Özellikle ihracımla ilgili düğmeye basıldığı andan itibaren, başta Fethiye olmak üzere, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bana destek veren herkese, gösterdikleri sahiplenmeden dolayı, teşekkür ediyorum. Biz MHP'de ev sahibiyiz. Başarısız olanlar gidecek. Altı seçimdir gerçekleşmeyen başarının bu defa olacağını beklemek hayalden öteye geçemez. Biz ipimizi kendimiz çekeriz. O zevki başkalarına bırakmayız. O yüzden savunma bile yapmadan istifamı veriyorum. Hem disipline sevk ediliyoruz, hem de karar çıkmadan bize kapı gösterilip, gideceğimiz adres de belirtiliyor. Parti içi demokrasi bu olsa gerek.

Bu hareketin hafızası, bu haksızlık ve zulme karşı sessiz kalanları da unutmayacaktır. Hayat bize, hiç bir şeye çok sevinmemeyi ve çok üzülmemeyi öğretti. Hayatımızın çeşitli zamanlarında, çok daha büyük sıkıntılar yaşadık. Er geç hak yerini bulacak, hak haklıya teslim edilecek, bu komediyi sahneye koyanlar utanacaktır. Seçim kazanacağı kesin olan adayların, kendi öz evlatlarının, bozuk para gibi harcandığı ortamda başarı nasıl gelecektir, hep beraber göreceğiz. Siz bizi bugün partimizden ihraç edebilirsiniz. Ancak, gönüllerden ihraç edemedikçe, Beşkazalılardan (Fethiyelilerden) alacağınız muhakkak bir ders vardır. Devlet Bey buyurmuş fermanı, ferman Devlet Bey'inse, Fethiye bizimdir."

Gazetecilerin, istifanın ardından bir başka siyasi partiye geçip geçmeyeceği şeklindeki soruyu yanıtlayan Behçet Saatcı, bunun ilerleyen süreçte belli olacağını söyledi. Parti konusunda Fethiyelilerle bir araya geleceğini ve onların kararı doğrultusunda bir seçim yapacağını aktaran Saatcı, "Yeni istifamızı verdik, hemen bunun arkasından bu anlamda herhangi bir siyasi partiye gidip gitmeyeceğimiz ya da bağımsız aday olup olmama konusunda bir yorum yapmamayı çok uygun buluyorum. İnanıyorum ki belli bir süreç geçtikten sonra su kendiliğinden mecrasına akacaktır. Saygıdeğer Fethiyeliler bizi bir yere taşıyacaktır. Bu saatten sonra önce Allah'a sonra Fethiyelilere emanetiz" dedi. (Muğla/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İtalya ve Portekiz\'de kemer sıkma gündemi

SONRAKİ HABER

Rusya’da otobüse bombalı saldırı; 10 ölü 27 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...