21 Ekim 2013 15:31

Erdoğan'ın damadının HES inşaatında işçilerin canına tak etti

Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın CEO olduğu Çalık Holding’in Başbakan’ın memleketi Güneysu’da inşaa ettiği HES’te çalışan işçiler eylem yaptı. İşçilerin maaşlarını alamadıkları öğrenildi.

Erdoğan\'ın damadının HES inşaatında işçilerin canına tak etti
Paylaş

Gençağa Karafazlı / Ekrem Balta

Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın CEO olduğu Çalık Holding’in Başbakan’ın memleketi Güneysu’da inşa ettiği HES’te çalışan işçiler eylem yaptı. İşçilerin maaşlarını alamadıkları öğrenildi.

HES çalışanları aylardır maaşlarını alamadıkları için Çalık Holding’e ait Adacami Regülatörü önünde bir basın açıklaması yaparak Çalık Holding yöneticilerini protesto etti. Yapılan açıklamada işçiler Başbakan Erdoğan ile damadı Berat Albayarak’a seslenerek mağduriyetlerinin son bulması için çağrıda bulundu. İşçiler adına konuşan Yaşar Karaca, 350 işçi ve esnafın Çalık Holding tarafından mağdur edildiğini söyledi. bankalara olan kredi kartı borçlarını dahi ödeyemediklerini belirtti.

Karaca, “4 yıldır çalışıyoruz ama alacaklarımızı alamıyoruz. Daha önce de bu şirketin durumunun iyi olmadığını Çalık Holding biliyordu. Holding yetkilileri bizleri toplantıya çağırdı ve ‘Arkadaşlar TAŞEL’in kefili benim. Sizler çalışın paranız bizden’ dediler, biz de ‘güveniyoruz’ dedik. On beş gün önce arkadaşımızın alacağı vardı, şantiye sahasında cinnet geçirerek arkadaşlara saldırdı. Şantiye dışından gelen arkadaş bıçakla saldırdı, polis vurdu. Polis neden vurdu; arkadaşımız cinnet geçirdi. Gelen arkadaşımız da şantiye dışında değildi. Çalık enerjinin alt firması TAŞEL’de çalışan bir arkadaşımızdı. Ama basındaki arkadaşlar bunu farklı yayımladı. Bu arkadaşımız mağdurdu ve isyan etti” dedi.

PARAMIZ ÖDENMEZSE AÇLIK GREVİ BAŞLATACAĞIZ

Ortalama 17 bin lira alacağı olduğunu söyleyen Karaca, “Arkadaşımın 70 bin lira alacağı var. Biz çok mağduruz. Bizim sesimizi Başbakan Erdoğan’ın duymasını istiyoruz. Çarşamba gününe kadar bizim paramızın ödenmemesi halinde açlık grevine başlayacağız. Bu işin sorumlusu şirket CEO’su Başbakan’ımızın damadı Berat Bey’dir. Berat Bey’in bu işe el atmasını istiyoruz. Bizim devlete kredi kartı borcumuzu üç gün gecikse hemen kapıya haciz geliyor. Biz uzun zamandır paramızı alamıyoruz. Kredi kartlarımız hep patladı. Bunun hesabını kim verecek. Şu anda Rize piyasasında ortalama 400 kişi mağduriyet yaşıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Paralarını alamayan ve işlerinden atılan işçiler bu basın açıklaması sonrası eğer Başbakan Erdoğan ve damadı Berat Albayrak sorunlarını çözmezse Çalık Holding şantiyesinin bulunduğu Adacami köyünde çadır kurup açlık grevine başlayacak.

BİRÇOK ÇALIŞAN VE ESNAF MAĞDUR

Çalık Holding’de çalışan birçok işçinin yanı sıra şirkete iş yapan ve mal veren birçok esnafta parasını alamamaktan yakındı. Mağdur bir esnaf  “TAŞEL firmasına yılbaşından bugüne malzeme verdik. Parasını tahsil edemedik. 16 bin lira alacağımız var. Alacağımızın karşılanmasını istiyoruz derken bir başka esnaf ise “Nakliyecilik yapıyorum. Firmaya nakliye yaptım. 10 bin TL alacağım var ama alamıyorum” dedi. (Rize/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa elemeleri play-off kuraları çekildi

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren işçi için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...