21 Ekim 2013 13:05

ÖSO, kendi komutanının tutuklanmasını istedi

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup, Genelkurmay Başkanı sıfatıyla örgüte komuta eden Selim İdris’in tutuklanması çağrısında bulundu.

ÖSO, kendi komutanının tutuklanmasını istedi
Paylaş

Mısır’da yayımlanan el-Yovmu’s- Sabi ve ed-Dustur gazetelerinin haberine göre Özgür Suriye Ordusu’nun sözcüsü Fahd el-Masri, Suriye’nin sahil şehirlerinde Alevilere karşı işlenen katliamlardan sorumlu tuttuğu ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris’in tutuklanması çağrısında bulundu.

Yakındoğuhaber'in yansıttığı habere göre bir hafta önce yaptığı açıklamayla Suriye’nin sahil şehirlerinde işlenen katliamdan ÖSO’nun sorumlu olmadığını, sorumluluğun “terör örgütlerinde” ve bu örgütlere destek veren Selim İdris’te olduğunu belirten ÖSO’nun Paris’teki sözcüsü Fahd el-Masri, dün yaptığı açıklamayla İdris’in tutuklanmasını istedi.

“Sahil Şehirlerinin Kurtuluşu” adı altında düzenlenen operasyonun İdris tarafından da ilan edildiğini söyleyen el-Masri, bu operasyonların “terör örgütleri” tarafından yürütüldüğünü, operasyonlar kapsamında Alevilerin korkutulduğunu, böylece Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a olan bağlılıklarının artırıldığını ifade etti.

El-Masri, “Bu durum, Esad sonrası azınlıkların durumuna ilişkin batıdaki endişeleri artırdı” dedi. El-Masri, bir hafta önce yaptığı açıklamasında İdris’i “bölge istihbaratlarının maşası” olmakla suçlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail\'den Davutoğlu\'na tepki

SONRAKİ HABER

Güney Sudan\'da silahlı saldırı: 41 ölü 63 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...