21 Ekim 2013 06:00

İzzettin Doğan: Dedeler, babalar devlet himayesinde yetiştirilsin

Gazetemizin, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan ile AKP hükümeti arasında yapılan görüşmelere ilişkin gündeme getirdiği kimi iddialar ve kulis bilgiler Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan tarafından doğrulandı.

İzzettin Doğan: Dedeler, babalar devlet himayesinde yetiştirilsin
Paylaş

Hasan Akbaş

Gazetemizin, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan ile AKP hükümeti arasında yapılan görüşmelere ilişkin gündeme getirdiği kimi iddialar ve kulis bilgiler Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan tarafından doğrulandı. Doğan dedelere bir mektup gönderdi ve bu mektupta haberimizde dikkat çektiğimiz ‘delerin devlet himayesine sokulmak istendiği’ itiraf ediliyor. Doğan, “İkinci büyük isteğimiz de dedelerin, babaların devlet himayesinde eğitilmeleri, okullarına kavuşmalarıdır...” diyor.

EŞİT YURTTAŞLIK İÇİN DEVLETE GÜVENİLMELİYMİŞ!

2 Kasım günü Bostancı Kongre Merkezi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katılacağı hedeflenen inanç önderleri toplantısına ilişkin ağırlıklı olarak dedelere, inanç önderlerine çağrı yaptığı mektupta Doğan, Alevilerin bugüne kadar eşit yurttaşlık hakkı elde edememesinin sebebini ‘devlete yeterince güvenmemek’ olarak açıklıyor.

MUSTAFA KEMAL'İ ANLAMAYAN DA ALEVİ OLAMAZMIŞ...

Alevilerin ancak devlet himayesinde ‘sorunsuz’ yaşayabileceğini iddia eden Doğan, ilginç teorilerin altına imza atıyor. Örneğin Alevilere seslenirken, “Aleviliğin ne olduğunu, tüm gerçekleriyle Türk kamuoyuna taşıyıp bunu Türk milletine mal ettik” demesi dikkat çekiyor.
Yine Mustafa Kemal Atatürk'ü tanımayanın Alevi olmadığını iddia eden Doğan, şu ifadeleri kullanıyor: “Bugün İmam Hüseyin’in ve ondan ilham aldığı muhakkak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün davasını anlayamayanlar gerçekte Alevi olamazlar”

BU DEVLET BİZİM, DEVLET BİZİ İÇİNE ALSIN...

Doğan dedelere yaptığı çağrıda ise “Kim ne derse desin, bizler ‘devlet bizi içine alsın’ diyoruz. ‘Bu devlet bizim devletimiz’ diyoruz. ‘Bizler bu ülkede yaşıyoruz, yaşayacağız’ diyoruz. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıysak, vatandaşlık sorumluluklarını yerine getiriyorsak, devletin tüm vatandaşlarıyla eşit bir şekilde vatandaşlık haklarından da yararlanmak istiyoruz. Tüm mesele bu kadar basit ve nettir” diyor.

İŞTE CEM VAKFI'NIN TEK GAYESİ: DEVLETLEŞMEK!

Doğan'ın bu açıklamalarının ardından niyetini aleni olarak sunması da iddialarımızı kanıtlar nitelikte. Doğan Cem Vakfı'nın ‘bütün gayesi’ni şu şekilde anlatıyor: “Alevi İslam inancını taşıyan yurttaşların da tüm haklardan yararlanması, yaşadıkları sıkıntıların son bulması ve ‘devletle bütünleşerek’ barış ve huzur içinde bu ülkenin asli unsurları olarak Sünni vatandaşlarla tam bir eşitliğe kavuşarak inançlarının gereğini diledikleri gibi yerine getirmelerini sağlamak”

HABERİMİZDE İDDİAYDI ŞİMDİ İTİRAF...

Önceki gün gazetemizde “AKP ve Cem Vakfından dini nikah” başlığıyla verdiğimiz haberimizde, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’ın Alevileri devlet himayesine bağlamaya çalıştığını, böyle bir çabasının olduğuna vurgu yapılmıştı. Haberimizde iddia olarak yer alan bu durumu Doğan, 2 Kasım'da yapılacak toplantı için dedelere gönderdiği mektubunda itiraf etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP, anayasada 60 maddelik yama için partilerin kapısını çalacak

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Beşiktaş\'ı 5 sayıyla geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...