20 Ekim 2013 17:04

Önder: Adaylıkta şahıslar önemli değildir

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yerel seçimler öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için "Yakında HDP'nin kongresi olacak, burada adaylar belirlenecektir. Ben de olabilirim, başka arkadaşımız da olabilir" dedi.

Önder: Adaylıkta şahıslar önemli değildir
Paylaş

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul'da BDP Sancaktepe İlçe Örgütü'nün yeni parti binasının açılışına katıldı. Atatürk Caddesi'nde bulunan yeni parti binasının açılışına binlerce kişinin yanı sıra BDP MYK Üyesi Hüseyin Gözen, BDP PM Üyesi Cengiz Topbaş, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, DİAYDER Başkanı Mehmet Şimşek ve BDP Sancaktepe İlçe Eş Başkanları Engin Aras ve Elif Gül de katıldı.

Etkinlikte ilk olarak konuşan BDP Sancaktepe İlçe Eş Başkanı Elif Gül, parti olarak mücadelelerinde çok bedel ödediklerini fakat buna rağmen özgürlük ve barış mücadelesinden vazgeçmediklerini söyledi. BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül de, Sancaktepe'nin BDP için İstanbul'un ilçeleri içinde en önemli ilçelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Senelerdir örgütlülüğümüze göre çok küçük bir yere sahiptik. Ben ilçemizin bu büyük mekana sahip olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bingül'ün konuşmasının ardından Bakırköy Cezaevi'nde 'KCK' davasından tutuklu bulunan BDP Sancaktepe eski ilçe başkanı Çiçek Arıç'ın açılışa gönderdiği mesaj okundu.

'YÖNETMESİ GEREKEN HALKTIR'

Okunan mesajın ardından konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtlerin büyük bedeller vererek alanlara çıkmayı, iradelerini ortaya koymayı başardıklarını söyledi. Önder, "Bir Kürt halk gerçeği açığa çıkmış durumdadır. İşte bu gerçeklik bugüne kadar geldiği mücadeleye artık HDP ile devam edecektir. 40'ın üzerinde örgütün biraya gelerek oluştuğu bir yapı olarak ortaya çıkan HDP başarıyı yakalamıştır, o yüzden şimdiden bu başarıyı kutluyorum" diye konuştu. Muhalefet ve iktidarın seçimlerde "yukarıdan aşağıya" bir karar süreciyle adaylarını belirlediğini belirten Önder, "İktidara baktığımızda en çok üyeye sahip parti olarak, bir iç seçim dahi yapmadan, bir gün bile aday oldukları şehirde bulunmayan adayları seçiyor. Halkına bu kadar dahi güvenmiyor. Nerede bir rant var, iktidar partisi orada. Bu muhalefet partisinde de böyle" diye belirtti. Bütün bunlara ne iktidar tarafından, ne de muhalefetten ufacık bir eleştirinin dahi olmadığını belirten Önder, "Biz belediye başkanlarını kent yönetiminde sadece koordinasyonu yürüten kişiler olarak görüyoruz. Yönetmesi gereken taraf halktır. Bizim adaylarımız bütün halkımız ve bileşenlerimizin katılımıyla belirlenecektir" dedi.

'ADAY OLABİLİRİM'

Yerel seçimler için HDP adaylarının henüz belirlenmediğini belirten Önder, "Yakında HDP'nin kongresi olacak, burada adaylar belirlenecektir. Ben de olabilirim, başka arkadaşımız da olabilir. Şimdi bazı çevreler önümüze geçmeyin, aradan çekilin diyorlar. Biz şimdiye kadar kimseye böyle bir şey demedik. Girseniz dahi Sırrı Süreyya Önder girmesin diyorlar. Bunlar bizim şahıslarla aday olduğumuz sanıyorlar. Biz tarihimizle, irademizle aday oluyoruz. Bu yüzden bizden kimin aday olacağı önemli olmadığı gibi, oy potansiyeli açısından da hiçbir farklılık arz etmemektedir" diye konuştu.

Gezi direnişinde artık halk yönetiminin vazgeçilmez olduğunun ortaya konduğunu da belirten Önder, "Artık şirket partilerinin zarara geçtiği dönemlerdeyiz. Bu halk birçok yüzde 50 gördü, bunların da yenilmeleri yakındır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Önder yeni binanın açılış kurdelesini keserek, partililerle binayı gezdi. Etkinlik yerel sanatçılarının söylediği şarkılar eşliğinde devam etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AVM emekçileri bayılana kadar çalışıyor

SONRAKİ HABER

Müslim: Oğlumu vuran kurşun Türkiye\'den geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...