21 Ekim 2013 06:36

Kadınlar sahnede buluştu

Başak Kültür ve Sanat Vakfının (BSV) Helin Başak Etkinlik Salonu’nda düzenlediği müzik dinletisinde, ABD’den gelen sanatçılar ve BSV kadın müzik grubunun birlikte yorumladığı parçalar, müziğin evrensel bir dile sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kadınlar sahnede buluştu
Paylaş

Başak Kültür ve Sanat Vakfının (BSV) Helin Başak Etkinlik Salonu’nda düzenlediği müzik dinletisinde, ABD’den gelen sanatçılar ve BSV kadın müzik grubunun birlikte yorumladığı parçalar, müziğin evrensel bir dile sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı. BSV’nin kadın grubu Koma Awazên Jinan ve dünyaca ünlü Müzisyenler Jennifer Curtis ile Paula Peroutka’nın sundukları dinletide sadece müzik konuştu. Violinist Curtis, geçtiğimiz yıl da Vakıf bünyesinde yapılan bir atölye çalışması içinde yer almıştı.
Başak Kültür ve Sanat Vakfı, ABD’den gelen dünyaca ünlü Keman Sanatçısı Jennifer Curtis ve Çellist Paula Peroutka ile Fotoğraf Sanatçısı Carmen Biggers’i ağırladı. Kadın müzik grubu Koma Awazên Jinan  da Vakfın konukları arasındaydı.
Etkinlik, Vakıf  bünyesinde yetişen ve halen çeşitli çalışmalarda bulunan Genç Müzisyen Ronahi Dölek’in keman dinletisiyle başladı. Koma Awazên Jinan’ın konserinin ardından program, Jennifer Curtis’in keman, Paula Peroutka’nın çello ile yaptıkları dinletiler ve tüm sahne alanların yaptığı doğaçlama müzik sunusu ile sürdü.
Doğaçlama yapılan dinletinin son bölümünde tüm müzisyenler bir arada sahne aldı. Hiçbir prova yapılmadan birbirlerinin parçalarına eşlik eden sanatçıların o anda sağladıkları uyum, müziğin evrensel diline eşsiz bir örnek oldu.


PAULA PEROUTKA

1991 doğumlu Peroutka, dört yaşında müziğe başladı. New York Doğu Gençlik Orkestrasında çalıştı. 2006-2009 yılları arasında J.H Rose Lisesinden çellist olarak yüksek dereceyle mezun oldu. 2009 yılında oda orkestrası ile EYO Konçerto Yarışmasını kazandı. 2011 yılında İngiliz Kraliyet Akademisine kabul edilen Peroutka, Golden Key (Altın Anahtar) Onur Üyesi’dir.

JENNİFER CURTIS

Müziğin tüm sınırlarının ortadan kaldıracağına inanan ve bunun için çalışan Jennifer Curtis, Chapel Hill Kuzey Carolina Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Uluslararası Sanatçılar Yarışması (Artists International)’nda birincilik ödülü kazanan Curtis, dünyanın en önemli keman ödüllerinden biri olan Milka Astral Keman Ödülü’nün de sahibi. Perküsyon ve mandolini de profesyonel olarak çalan Curtis, çeşitli ülkelerde müzikal keşifler yapmak amacıyla kurulan Tres America Projesi’nin kurucudur. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bacon’dan rekor bekleniyor

SONRAKİ HABER

Akmen anlatıyor: Koltuk Tozu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...