19 Ekim 2013 18:21

Benim gibiler kolay asılır

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, hayal satıcısı olmadığını belirterek, “Ben hayal satmam. Gerçeklere yönelik hareket etmeyi, gerçeklerin konuşulmasını uygun buluyorum. Benim gibi adamların asılması kolaydır, kolay olabilir” dedi.

Benim gibiler kolay asılır
Paylaş

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, hayal satıcısı olmadığını belirterek, “Ben hayal satmam. Gerçeklere yönelik hareket etmeyi, gerçeklerin konuşulmasını uygun buluyorum. Benim gibi adamların asılması kolaydır, kolay olabilir” dedi.
Teknik Direktör Akçay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Oyuncuların performansının arttığını, Olcan’ın da milli takımda iyi bir görüntü ortaya koyduğunu belirten Akçay şunları söyledi:
“Milli takıma sadece Olcan’ın gideceğini düşünmüyorum. Fatih hocanın adaletli ve adil davranışlardan biraz daha cesaret alarak biraz daha ileriye gitmeyi düşünüyorum. Bu sayının 3’e 4’e ulaşmasını umuyorum. Saha içindeki performansımız bu şekilde devam ettiği takdirde yüzde 30 daha gelişim bekliyoruz. Fiziksel ve taktiksel olarak böyle potansiyelimiz var. Bu gerçekleşirse milli takıma giden oyuncu sayısının 3-4’e çıkacağını düşünüyorum”

“ÜÇ BÜYÜKLERİN KADRO YAPILARI GÖRÜNTÜ OLARAK BİZİM ÜZERİMİZDE”

Akçay, ligde bazı takımların kadro yapısı olarak diğer takımlara oranla üstün olduğunu da vurgulayarak, “Galatasaray, Fenerbahçe ve özellikle son hamleleriyle Beşiktaş’ın kadro yapıları hem görüntü, hem de harcama olarak bizim üzerimizde gözüküyor. Trabzonspor’un kadrosuyla ilgili algıda, geçen yıldan kalmış olan bir takım, birikmiş eksiklikler ve güven sorunu var. Oysa ben sayfayı biraz daha tersine çevirerek kadromuzun hiç de küçümsenecek gibi durmadığını görüyorum. Burada önemli bir şey devreye giriyor. Taktik, fiziksel, moral ve motivasyonla bu kadroyu içinde bulunduğu ortamın seviyesinden daha yukarılara çıkarabilirsiniz. Bununla uğraşıyoruz” diye konuştu.

“BENİM GİBİ ADAMLARIN ASILMASI KOLAYDIR”

Takımın sergilediği futbolun eleştirilmesinin normal olduğunu ancak defansif oyun anlayışından vaz geçmeyeceğini de ifade eden Akçay, “Oyun kalitesinin saha içerisinde yükseltilmesini istemek bir teknik adamın hayal ettiği, beklediği bir durumdur. Ama biz hayal satıcısı değiliz. Ben hayal satmam. Gerçeklere yönelik hareket etmeyi, gerçeklerin konuşulmasını uygun buluyorum. Benim gibi adamların asılması kolaydır, kolay olabilir. Toplumun popülist beklentilerine cevap vermeyen ya da o yönde düşünmeyen çoğu adam, geçmişe bakıldığında sosyal toplumsal olaylarda hepsi asılmıştır. Trabzonspor geldiği nokta itibariyle rakibine üçüncü bölgede baskı yapan, onu her alanda sıkıştıran, sonra üçüncü bölgede kazandığı toplar ile sonuca giden oyun anlayışına şu anda dönüşemez. Böyle bir oyun anlayışıyla takımı sahaya sürmeyeceğim. Yine savunma anlayışıyla devam edeceğim. Bu sabrı göstereceğiz” diye konuştu.  (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Potada derbi

SONRAKİ HABER

Pilotlar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...