19 Ekim 2013 15:52

Kıdem tazminatı yine gündemde

Bursa’da açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, “Kıdem tazminatını şu anda hak edenlerin, ne geçmiş ne de geleceğe dönük bir hak mahrumiyetinden yana bir karar alma peşinde değiliz” diye konuştu.

Kıdem tazminatı yine gündemde
Paylaş

Bursa’da açıklama yapan Çalışma ve Sosyal  Bakanı Faruk Çelik, “Kıdem tazminatını şu anda hak edenlerin, ne geçmiş ne de geleceğe dönük bir hak mahrumiyetinden yana bir karar alma peşinde değiliz” diye konuştu.
Başbakan’ın talimatı doğrultusunda taraflar arasında bir uzlaşma arama çabası içinde olduklarını belirten Çalışma Bakanı Faruk Çelik, uzlaşma olursa kasım ayında Meclise sevk etmeyi amaçladıklarını, uzlaşma olmaz ise bu konunun başka bahara kalacağını kaydetti.
Kıdem tazminatı fonu ile kimsenin mağdur olmayacağı iddiasında bulunan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, “Burada açıkça ilan ediyorum; kıdem tazminatını şu anda hak edenlerin, ne geçmiş ne de geleceğe dönük bir hak mahrumiyetinden yana bir karar alma peşinde değiliz. Biz diyoruz ki; bu kıdem tazminatı sistemi yürümüyor. Sen tazminat sisteminin içindesin şuan,  Emekli oluncaya kadar o vatandaşla işimiz yok ama sistemi yeniden kurgulamamız gerekiyor. Çünkü işveren  ediyor” dedi.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in yeni işe girecek olan işçilerin kıdem tazminatı hakları ile ilgili hiçbir şey söylememesi dikkat çekti.
Sendikaların itiraz nedenlerinin başında yeni işe girecek olan çalışanların 10 yıl çalıştıktan sonra tazminat almaya hak kazanması geliyor. Mevcut duruma göre bir yıl çalışanın kıdem tazminatı hakkı var. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Hapishanedeki çocuklara kreş

SONRAKİ HABER

Gitmek de dert dönmek de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...