19 Ekim 2013 14:41

Star Financial Times’ı hedef aldı

İngiltere’nin önemli gazetelerinden Financial Times, önceki gün Türkiye’nin alt yapı sorunlarına değinen bir makale yayınladı. Makalenin yayınlanması ile beraber Star gazetesi Financial Times’ı yerden yere vurdu.

Star Financial Times’ı hedef aldı
Paylaş

İngiltere’nin önemli gazetelerinden Financial Times, önceki gün Türkiye’nin alt yapı sorunlarına değinen bir makale yayınladı. Makalenin yayınlanması ile beraber Star gazetesi Financial Times’ı yerden yere vurdu. Gazetenin Türkiye için karalama kampanyası başlattığını savundu.  Star “Daha önce de Olimpiyat adaylığı ve barış sürecini baltalayan İngiliz FT’nin bu tutumu hastalık derecesine ulaştı. Gazete de 3. havalimanı zora girdi, nükleer ertelenebilir, Kanal İstanbul’a ilgi az iddiasında bulundu” ifadelerine yer verdi. Bu haberin gazetede çıkması ile beraber hükümete yakınlığı ile bilinen bir çok İnternet sitesi de Star gazetesini kaynak göstererek habere yer verdi. Başlık olarak da “kehanet senaryoları” , “karalama kampanyası” cümlelerini kullanmayı tercih etti.
 Financial Times’da yer alan söz konusu haberde, dünyanın en büyük havaalanı olacağı söylenen yeni İstanbul havaalanıyla ilgili projenin büyüklüğüne dikkat çekiliyor. Proje ile beraber de yeni havaalanı projesiyle ilgili finansal belirsizlikler yaşanacağı bildiriliyor. Gazete bu durumun, ülkenin çok büyük altyapı projelerinin ertelenmesi veya ölçeklerinin düşürülmesi ihtimalini gösteren son işaret olduğunu söylüyor. Haberde ülkedeki diğer büyük altyapı projelerinin de sorunlarla karşı karşıya olduğu da belirtiliyor. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Rusya’nın TOKİ’si ile iş birliği

SONRAKİ HABER

LeMan’dan Gezi özel sayısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...