30 Mayıs 2011 14:11

‘Oy hesabı yapanların hesaplarını alt üst edeceğiz’

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, Yüreğir Anadolu Mahallesi’nde binlerce kişi tarafından coşku ile karşılandı. Anadolu Mahallesi’ndeki seçim bürosu açılışına katılan Bozlak, binlerce kişinin coşkusuyla karşılandı.Açılış sırasında ilk olarak konuşan BDP Yü

Paylaş

Açılış sırasında ilk olarak konuşan BDP Yüreğir İlçe Başkanı Hasan Beliren, toplanan kitleyi işaret ederek, “Yüreğir halkının bu coşkusunu hangi baraj durdurabilir” diye konuştu. Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak ise konuşmasına bu Blokta yer alan tüm parti ve gruplara teşekkür ederek başladı.  Blokun bir Türkiye resmi olduğunu dile getiren Bozlak,  “Bu Blokta yer aldık, emek, özgürlük ve demokrasi irademizi ortaya koyduk ve güçlerimizi birleştirdik.  Ve diyoruz ki Türkiye’nin geleceğini biz belirleyeceğiz.” dedi. Seçimlerde çılgın projeler yerine barış sağlayacakları sözünü veren Bozlak, “Bizler kimin yapacağı, ne kadar para harcanacağı, ne zaman biteceği belli olmayan. Bu halkın acil sorunlarına çözüm olmayacak bu projelere karşı yüz milyarca doların harcandığı savaşı duracağız. Bu ülkede akan kanı durduracağız. Türk, Kürt, Arap halklarının çocuklarının ölmesine izin vermeyeceğiz artık” dedi. Bundan sonra ne CHP’den ne de AKP’den hiçbir beklentilerinin olmadığını altını çizen Bozlak, “Onlar kendi işlerine baksınlar biz kendi işimize bakacağız. Özgürlüğümüzü kendi ellerimizle arayacağız. Haklarımızı kendi ellerimizle elde edeceğiz. Bu mücadele Türk, Kürt, Arap ve diğer halklardan emekçilerinin geleceğini kazanma mücadelesidir.” diye konuştu.  

Kadınlar ve gençlere de seslenen Bozlak, gittiği her yerde kadınların coşkusu ile gururlandığını söyleyerek, kadınların bu mücadelenin birer meşalesi olduğunu dile getirdi. Kadınların siyasetteki yerinin daha artması gerekliliğini vurgulayan Bozlak, “Bu ülkede barış sağlanacaksa, kadınla olacaktır” dedi.

TARIM İŞÇİLERİYLE TOPLANTI

Bozlak, ayrıca İncirlik ilçesi Yeni Mahalle’de tarım işçileriyle bir araya geldi. Yaklaşık 250 yurttaşın bir araya geldiği toplantıda tarım işçileri Bozlak’ın fotoğrafını çekmek için sıraya girerken, toplantıya ünlü Yazar Mehmet Uzun’un kayınbabası Celal Uzun’da katıldı. Toplantıda konuşan Bozlak, AKP’nin barışın yerine savaşı adres gösterdiğini belirtirken, bunlara son vermek için de güçlü bir Blok oluşturduklarını belirtti.  Blokun Yozgatlı, Tekirdağlı, Mardinli gençlerin ölmemesi için mücadele edeceğini dile getiren Bozlak, Kürtlerin artık düzen partilerine ve de özellikle AKP’ye oy verme zamanının geçtiğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Antalya adayımızı Meclise göndereceğiz’

SONRAKİ HABER

Aydın’da Bloka büyük destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...