18 Ekim 2013 17:47

Gül'den Suudi savunması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan'ın BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğini reddetmesini değerlendirdi: BM dünya insanlık itibarında epey itibar kaybediyor.

Gül\'den Suudi savunması
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Emirgan'da bulunan Hamid-i Evvel Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suudi Arabistan'ın BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğini, "Suriye konusundaki iki yüzlülüğü" gerekçe göstererek reddetmesini değerlendiren Gül,"BM dünya insanlık itibarında epey itibar kaybediyor" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben de, BM Genel Kurul toplantısında güçlü bir şekilde hep eleştirmiştim. Birçok olaylar olurken, maalesef bunlar karşılık bulamıyor. Anlaşılan Suudi Arabistan'ın bu kararı buna karşı dünyanın dikkatini çekmek ve bu şekilde anlamlı bir cevap vermek olmuş. Böyle bir yolu tercih etmişler. Saygıyla karşılamak gerekir. Umarım ki dünyanın dikkati bu şekilde çekilmiş olur."

Suudi Arabistan, ABD, Türkiye ve Katar'la birlikte Suriye'deki silahlı muhalefete en çok destek veren ülkelerin başında geliyordu. Suudi Arabistan, ABD'yi Suriye'ye yönelik askeri müdahale için de ikna etmeye çalışmıştı.


'GİZEM İLE DIŞİŞLERİ İLGİLENİYOR'

Greenpeace eyleminde Rusya tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşı Gizem Akhan ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın uğraştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, hac ziyaretiyle ilgili soruya yanıt vermedi. Gül, makam aracına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu alarak Tarabya Köşkü'ne geçti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

130 bin köle var sosyal politika yok!

SONRAKİ HABER

Mezarda yaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...