19 Ekim 2013 06:00

Paket beklentileri karşılamadı

Hükümetin açıkladığı “demokratikleşme paketi”ni İzmir Çiğlililer “Hayatımızda hiçbir şey değişmedi!” sözleriyle değerlendirdi.

Paket beklentileri karşılamadı
Paylaş

Halil Bandırma

Hükümetin açıkladığı “demokratikleşme paketi”ni İzmirliler “Hayatımızda hiçbir şey değişmedi!” sözleriyle değerlendirdi.

Çiğli îlçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi’nde 20 yıldır yaşayan Fatma Ceylan, paketten Alevilere bir şey çıkmadığını belirtti. Paketin halka sorulmadan hazırlandığını anlatan Ceylan, “Sadece Hacı Bektaşi Veli adı üniversiteye vererek bizlerin inanç özgürlüğü talebini karşılayamazlar. Bu zaten yapılması gereken bir şey. Hacı Bektaşi Veli kültürümüzün önemli isimlerindendir, erendir. Bu paket açıklandı benim hayatımda Bir şey değişmedi, gelirimiz artmadı, borcumuz hâlâ aynı” dedi.

Lise Öğrencisi Uğurcan Yavuz, “Liselilerin de, gençlerin de bu ülkede demokratik beklentileri var. Hâlâ eşitsiz bir sınav sistemine tabiiyiz ve bu birkaç saatlik sınavlarla hayatımızın geri kalanı belirliyoruz”dedi. Paketin liseliler ve gençlere ilişkin bir şey içermediğini belirtti.  demokrasi beklentisini ifade eden Yavuz, inanç özgürlüğünde Alevilere karşı eşit davranılmadığını belirtti.

Üniversite Öğrencisi Nurcan Edis, paketten kadınlara ve üniversite öğrencilerine yönelik demokratik bir adım atılmadığını ifade etti. Öğrenci yurtlarında kadın öğrencilerin taleplerinin görmezden gelindiğini belirten Edis, “Paket açıklandı haberimiz bile olmadı. Bu durum hayatımızda bir şey değiştirmedi. Üniversiteyi bitirsek de geleceğimiz belirsiz. Bu demokrasi sadece devlete demokrasi bize değil” şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İstiklal’de başına taş düştü!

SONRAKİ HABER

ABD ve İngiltere istedi İsveç dinledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...