30 Mayıs 2011 14:08

‘Antalya adayımızı Meclise göndereceğiz’

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun Antalya Mitingi önceki gün Kepez Erdal Öner Kapalı Spor Salonu önünde yapıldı. Blok bileşenlerinden EMEP, EDP, Sosyalist Parti ve BDP yöneticilerinin de yer aldığı mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Katılımcılar mahallelerden oluşturulan kortejler şeklinde üç ayrı koldan alana giri

Paylaş

Blok bileşenlerinden Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, EDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Uluç, Sosyalist Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Blokun Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı İhsan Nergiz halka seslendi.

EZİLENLER BİRLEŞMELİ

Konuşmasına “Bu ülkenin ezilenleri, işçileri Kürtleri, Alevileri artık bir araya gelip birleşmeli” diyerek başlayan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, şöyle devam etti: “Seçimler öncesi dikkate alınmayan ezilen halkların, yani bizlerin seçimler sırasında hatırlanması ne kadar samimi olabilir? Ancak Diyanet İşleri Başkanının bir cemevini ziyaret etmesi kadar elbette. Bizi bir oy kapısı olarak görmelerine izin mi vereceğiz? İşte buna en güzel cevabımız 12 Haziranda sandıklarda olacaktır. Biz İhsan Nergiz’in Antalya’dan Meclise gideceğine inanıyoruz” diye konuştu

Ardından halka seslenen Siirt Milletvekili Osman Özçelik, “Ben 12 Haziran seçimlerinde boşalan koltuğumu İhsan Nergiz’e devrediyorum. Bu ülkede hem Kürtler dağdan insin diyen, hem de parlamentoda siyaset yapmasını veto eden bu hükümete karşı sizin de cevabınız; temsilciniz İhsan Nergiz’i buradan Meclise yollamaktır” dedi. “Bugün hükümet yolladığı imamlarla bile kendi propagandasını yaptırıyor” diyen Özçelik, şöyle devam etti: “Bizim devletin imamına ihtiyacımız yok! Biz kendi dilimizde kendi inancımızı yaşamak istiyoruz, bu yüzden namazlarımızı da sivil imamlarla kılacağız”

HEDEF 40 MİLLETVEKİLİ

Özçelik, 12 Haziranda 40 milletvekili ile Meclise girmeyi hedeflediklerini de söyledi.  Ve son olarak sözü Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Antalya Adayı İhsan Nergiz aldı.
AKP Hükümetini eleştirerek sözlerine başlayan Nergiz, “Antalya’nın temel sorunlarından biri olan turizm işçilerinin çalışma koşullarına göz yumuluyor. Sanki Antalya sadece merkezdeki birkaç ilçeden oluşuyormuş gibi bütün çalışmalarını oraya yönlendiriyorlar. Bir de bizim verdiğimiz paralarla bize görmediğimiz hizmetin reklamlarını yapıyorlar. Bu işin başlıca sorumlularından olan Antalya Eski Belediye Başkanı Menderes Türel, şimdi AKP’den 3. Sıra milletvekili adayı oluyor. Sayın Türel doğu garajındaki esnafın tüm geçimini yok ettiği için şimdi gidip oy bile isteyemez durumda” dedi.

CHP’yi de eleştiren Nergiz, şöyle devam etti: “Peki ya CHP 1. Sıra Adayı Deniz Baykal? Bugün Antalya’nın en güzel doğal alanı Alakır’ın üzerinde 9 tane HES kuruluyor ve bu en büyük doğa katliamlarından sayılan HES’lerin Antalya’daki  yapımcısı olan şirketle olan bağını kendileri açıklayamıyor. Bunlar mı hizmet getirecek Antalya’ya? Elbette hayır. Bizim boşa söyleyeceğimiz sözümüz yok, bizim en büyük projemiz kardeş kanının durmasıdır.”
Miting sırasında İhsan Nergiz’in oy pusulasında son sırada olduğu vurgulandı.

Konuşmaların ardından Antalya Şafak Mahallesi’nin müzik grubu Koma Şafak söylediği şarkılar ile herkesi coşturdu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çiftçimiz dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor’

SONRAKİ HABER

‘Oy hesabı yapanların hesaplarını alt üst edeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...