30 Mayıs 2011 14:05

‘Çiftçimiz dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor’

12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Çorum’da Emek Partisi seçim çalışmalarını hızlandırdı. EMEP Milletvekili Adayları Hasibe Beyaz, Ali Ekber Üşüdür ve Dilek Cengiz, seçim çalışmaları kapsamında Alaca, Alacahöyük beldesi ve Eskiyapar, Gıcılı ve Çelebibağ köylerini ziyaret etti.

Paylaş

EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın ile çok sayıda parti üyesinin de katıldığı köy ziyaretlerinde tarımın yok edilmesine neden olan politikaların uygulayıcısı AKP’ye 12 Haziranda gereken dersin verilmesi gerektiği belirtildi.

Başbakanın mitinglerde tarıma en çok payın kendi dönemlerinde ayrıldığını, en çok krediyi kendilerinin kullandırdıklarını söylediğini anımsatan EMEP Milletvekili Adayı Ali Ekber Üşüdür, “Başbakan seçim meydanlarında anlatsa da, rakamlarla oynayarak AKP hükümetinin 9 yıllık iktidarında ne kadar tarıma pay ayırdığını söylese de ortada bir gerçek var ki, o da tarımın biriken sorunlarının artık gizlenemeyeceğidir” dedi.  Üşüdür, üreticilerin mazot, ilaç, gübre ve hatta tohumluk fiyatına yetişemediği gibi fındıktan buğdaya, çeltikten ayçiçeğine, mısırdan pancara ürününü maliyetine ya da maliyetin bile altında satmak zorunda kaldığını ifade etti.

Üretici köylülerin tarımsal üretimde mazota gemilerin ve lüks yatların üç katı daha fazla bedel ödediğini kaydeden Üşüdür, uluslararası taşımacılıkta gemi sahipleri rekabet etsin diye ucuz mazot verdiğini söyleyen AKP hükümetinin iş üretici köylünün rekabet etmesine gelince onlara dünyanın en pahalı mazotunu kullandırdığını dile getirdi.

EMEP’in Kadın Milletvekili Adayları Hasibe Beyaz ve Dilek Cengiz ise çiftçi kadınlarla bir araya gelerek, hem tarlada hem de evde iki kez ezilen kadınların, artık sömürü sistemine ‘dur’ demesi gerektiğini ifade ettiler. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdal Avcı işçi ve emekçilerle şenlikte buluştu

SONRAKİ HABER

‘Antalya adayımızı Meclise göndereceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...