23 Şubat 2011 22:02

Yatağan’da Elbistan korkusu

MUĞLA Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacını karşılayan havzada göçük ve çatlaklar tehlike oluşturuyor. Yeşilbağcılar beldesi sakinleri Elbistan’daki felaketin yaşanmasından korkuyor.Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacının karşılandığı havzanın neden olduğu göçük ve çatlaklar büy&uu

Yatağan’da Elbistan korkusu
Paylaş

MUĞLA Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacını karşılayan havzada göçük ve çatlaklar tehlike oluşturuyor. Yeşilbağcılar beldesi sakinleri Elbistan’daki felaketin yaşanmasından korkuyor.
Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacının karşılandığı havzanın neden olduğu göçük ve çatlaklar büyük tehlike oluşturuyor. Halk Elbistan’dakine benzer bir facianın yaşanmasından endişe ediyor.

DUVARLARDA ÇATLAKLAR VAR

Yatağan Termik Santralinin yakıt ihtiyacını karşılamak için 1984 yılından beri kömür çıkartılan havza göçük ve çatlaklara neden oluyor. Yeşilbağcılar beldesinde bulunan havzada patlatılan dinamitler nedeniyle çok sayıda evin duvarlarında ve yollarda çatlaklar meydana geldi.
500 hane ve bin 900 nüfuslu beldedeki çok sayıda ev istimlak edildi. Mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 2007 yılında Taşkesik mevkiinde 127 konut yapımına başlandı. 7 milyon TL harcanarak yapılan bir bölümü dubleks villa tipindeki evler üç yıl içinde tamamlandı.
Geçtiğimiz ekim ayında yapılan kura çekimiyle hak sahipleri belirlendi. Ancak, evlere elektrik ve su bağlanmaması, oturma ruhsatlarının bürokratik engeller nedeniyle henüz alınmamış olması nedeniyle hak sahipleri evlerine yerleşemedi.

BİR AN ÖNCE TAŞINMALI

Yeşilbağcılar beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Etraf Cicili, bölgedeki konut ve kamu kuruluşlarının bir an önce taşınması gerektiğini söyledi.
Elbistan’daki facianın Yatağan’da da kaçınılmaz şekilde yaşanabileceğini vurgulayan Cicili, “Beldemizin etrafı kömür havzaları ile çevrelendi. Beldeye iyice yaklaşan çalışmalar nedeniyle binalarda çatlaklar büyüdü, göçükler oluştu. Bunun üzerine devlet, beldemizi kamulaştırdı. Kamulaştırılan bir alanda durma hakkımızın olmadığını biliyoruz. Fakat yeni yerleşim yerlerinde kurumların yapması gereken bürokratik iş ve işlemler siyasete alet edilerek gecikmelere yol açıyor. Bir an önce bölgedeki konut ve kamu kurum ve kuruluşlarının taşınması için siyaset gözetilmeden herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.
Kömür havzası, beldedeki tek katlı, altı derslikli, 106 öğrencisi bulunan ilköğretim okuluna 100 metre mesafede olmasından dolayı öğretmen, öğrenci ve velileri tedirgin. Her an göçük tehlikesi korkusu yaşanıyor.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hasan Ocak olayını tekrar soruşturun’

SONRAKİ HABER

İstanbul’da kızamık alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...