30 Mayıs 2011 13:58

Herkese serbest Bloka yasak

EMEK Demokrasi Özgünlük Blokunun Manisa’da düzenlemek istediği mitingin valilik engeline takılması protesto edildi. Blok Adayı Nizamettin Öztürk, Muş  Adayı Sırrı Sakık, EMEP ve BDP’li yöneticiler ve vatandaşlar kararı Nurlupınar Mahallesi girişinde protesto etti.  Buradan şehir merkezine yürümek isteyen kitlenin &

Herkese serbest Bloka yasak
Paylaş

EMEK Demokrasi Özgünlük Blokunun Manisa’da düzenlemek istediği mitingin valilik engeline takılması protesto edildi. Blok Adayı Nizamettin Öztürk, Muş  Adayı Sırrı Sakık, EMEP ve BDP’li yöneticiler ve vatandaşlar kararı Nurlupınar Mahallesi girişinde protesto etti.  Buradan şehir merkezine yürümek isteyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polisi protesto eden kitle yolu kapatarak oturma eylemi başlattı. Bir süre oturma eylemini sürdüren Blok bileşenleri daha sonra yol kenarındaki parkta açık hava toplantısı düzenledi.
Burada konuşan Sakık, “Daha birkaç gün önce bu ülkenin padişahı Tayyip Erdoğan buraya gelip miting yaptı, Bahçeli gelip yaptı, Kılıçdaroğlu yaptı. Yeni bir hukuk ile karşı karşıyayız. Manisa Valisinin hukukunu halk tanımayacak. Nasıl geçmişte tek parti döneminde valiler CHP’nin hem valisi hem de parti müfettişiydi. Bugün Sayın Vali de aynı görevi üstlenmiştir. Burası Cudi’nin, Gabar’ın etekleri değil, burası Manisa’nın göbeği, şehir merkezi. Binlerce polis ve tanklar, panzerler, yazıklar olsun” diye konuştu.

İçişleri Bakanı ile telefonla görüştüğünü, daha sonra Valinin kendisine “Sizi 10 araçla, 20 araçla alalım” dediğini aktaran Sakık, “Ben hırsız değilim, kaçak da değilim. Bu halktan saygı bekliyorsanız, önce sizin saygı göstermeniz lazım” diye tepkisini dile getirdi. Tepkilerini dile getiren Blok bileşenleri daha sonra eylemi bitirdiler. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Independent: Türkiye Suriye’de güvenli bölge planlıyor

SONRAKİ HABER

Erdal Avcı işçi ve emekçilerle şenlikte buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa