18 Ekim 2013 12:52

Tanrıkulu çıplak aramaları sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevindeki çıplak aramaları sordu.

Tanrıkulu çıplak aramaları sordu
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevindeki çıplak aramaları sordu.

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi Cezaevi Komisyonu’ndan Avukat Hürmüz Biçer’in Sincan’daki Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’ndeki üç çocuk tutukluyu ziyaret ederek hazırladığı rapora dikkat çeken Tanrıkulu, raporda çocuklara yapılan insanlık dışı muamelenin gözler önüne serildiğini ifade etti.

‘UYGULAMALARA SON VERİLECEK Mİ?​’

Tanrıkulu Bakan Ergin’den şu soruların yanıtını istedi: “Çocukların hastane sevki öncesi, ring aracına bindirilirken zorla çıplak aramaya maruz bırakıldıkları ve dövüldükleri doğru mudur? Doğruysa, bu insanlık dışı uygulamaya son verilmesi için talimat verecek misiniz? Sincan’daki Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevinde çocukların tuvalete girmek için cezaevi personelinden izin istedikleri, gün içinde tuvaletlerin kapalı tutulduğu doğru mudur? Bu uygulamanın gerekçesi nedir ve bu uygulamaya son verilecek midir?
Çocuk mahpuslara yönelik insan hakları ihlallerinin araştırılması ve söz konusu kurumlarda gerekli denetimlerin yapılması için çalışma yürütülmekte midir?
Pozantı’dan sevk edilen çocuklara özel bir muamele yapıldığı ve bu çocukların gerek cezaevi yönetimi, gerekse cezaevi personelinin yönlendirmesiyle diğer tutuklu/hükümlü çocuklar tarafından baskı altına alındığı iddiaları çok sık kamuoyuna yansımaktadır. Bu iddialar dikkate alınmakta mıdır? Alınıyorsa, bunun için herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rum Ortodoks Kilisesine ait bina alev alev yandı

SONRAKİ HABER

Tuğluk: Mezarlarımıza dokunmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...