18 Ekim 2013 10:44

Yağmur yağdı, E-5 felç oldu

İstanbul’da etkili olan yağmur, Anadolu yakasındaki E-5'te trafiği durma noktasına getirdi. Su baskınlarının yaşandığı yolda araçlar suda mahsur kaldı. Meteoroloji yağışlara karşı halkı uyardı.

Yağmur yağdı, E-5 felç oldu
Paylaş

İstanbul’da etkili olan yağmur, Anadolu yakasındaki E-5'te trafiği durma noktasına getirdi. Su baskınlarının yaşandığı yolda araçlar suda mahsur kaldı.

Pendik’ten İstanbul istikametine ilerleyen araçlar, aşırı yağış sonrası oluşan su birikintisine takıldı. Yağmurda güçlükle ilerlemeye çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Şiddetli yağmurun olumsuz etkilerine karşı belediye ekipleri harekete geçerek önlem almaya çalıştı. E-5 karayolunda trafik durma noktasına geldi. Ekiplerin çalışması sürüyor.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri yağmurun İstanbul'da gün boyu aralıklarla devam edeceğini belirtti.


HER YAĞMURDA DERE TAŞIYOR

Ümraniye’de dere taşması nedeniyle mahallenin bir kısmı sular altında kaldı. Aralıksız devam eden yağış, dere yatağının taşmasına neden oldu. Dere yatağında bulunan Esenkent Mahallesi halkı, tüm yardım çağrılarına rağmen yeterli yardımı alamadıklarını saatlerce mahsur kaldıklarını söylediler. Mahalle sakinleri, dere yatağının mahkemelik olduğunu bu yüzden gerekli çalışmanın belediye ekipleri tarafından yapılamadığını söyledi. Her yağmur yağdığında aynı sıkıntının yaşandığını belirten vatandaşlar bir an önce çözüm bulunmasını istedi.


EVLERİ SU BASTI, ORTADA BELEDİYE YOK

Bursa’da Kurban Bayramı’nın ikinci gününden beri aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Belediye ekiplerinin gelmemesi üzerine, vatandaşlar suları kovalarla tahliye etmek zorunda kaldı.

Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan ev ve işyerinde su baskınları meydana geldi. Kanalizasyonların tıkanması sonucu banyodaki suyun geri geldiğini söyleyen Mustafa Özdemir, “Sabah erken saatlerde evimiz sular içerisinde kaldı. Halılarımız eşyalarımız her şeyimiz ıslandı. BUSKİ ekiplerini aradık ancak şu ana kadar itfaiye dışında yardımımıza gelen yok. Biz de suyu kendi imkanlarımızla tahliye etmeye çalışıyoruz” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki kartonpiyer atölyesi sular altında kalan Erhan Ağır ise elindeki kürek ve süpürgeyle işyerindeki suyu boşaltmaya çalıştı. Saatlerdir uğraştığını söyleyen Ağır, “Her yıl yağmur yağdığında bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz. belediyenin bu soruna çare bulmasını istiyoruz” dedi.

Son 24 saat içerisinde metrekareye 47 kilogram yağmur düşen Bursa’da yağışın bugün öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. (Bursa/DHA)


METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, Akdeniz, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı bölgelerinde devam eden yağışların sabah saatlerinden itibaren, kuvvetli kuzeybatılı rüzgarlarla (50-70 km/saat) birlikte; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova), Batı Karadeniz bölümü (Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop), Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde (Beypazarı, Nallıhan, Güdül ve Ayaş) kuvvetli (20-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji'nin Antalya'nın Doğu İlçeleri, Mersin, Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın Batı Kıyı İlçeleri için yapılan uyarı ise şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışların bu gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş) ve Mersin'de, sabah saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın Batı Kıyı ilçeleri'nde (Dörtyol, Erzin, İskenderun, Belen ve Samandağ) kuvvetli (20-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Oktay Ekinci toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Rum Ortodoks Kilisesine ait bina alev alev yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...