17 Ekim 2013 17:59

Oktay Ekinci toprağa verildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Mimar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci'nin cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Oktay Ekinci toprağa verildi
Paylaş

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Mimar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci'nin cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Geçtiğimiz gün Alman Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Mimar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci için Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Ekinci ailesi, dost ve iş arkadaşlarının hazır bulunduğu tören, Ekinci'nin fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi ile başladı. Slayt gösterimi sırasında salonda duygusal anlar yaşanırken, törende konuşan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Ekinci'nin demokratik bir gelecek ve ülkenin geleceği için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu belirterek, "Böyle bir yaşam kesitini kendisiyle yaşadığımız için mutluyuz. Şüphesiz erken ve acı bir kayıp. Oktay Ekinci'nin düşüncesi mimarlığın toplumla bütünleşmesini sağladı" dedi.

Gezi direnişinde Ekinci'nin emek ve çabasının büyük olduğunu kaydeden Muhcu, şunları aktardı: "Gezi direnişiyle birlikte mimarlığın salt bir yapı tasarımı olmadığı ve bir toplumsal kültür olduğu bütün toplum kesimleri tarafından anlaşılabildi. Ekinci'nin mimarlığa ve ülkemizin demokratik mücadelesine katkıları nedeniyle taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Anı ve düşüncesini yaşatmak için bütün gayreti göstereceğiz. Onu saygı ve sevgiyle uğurluyoruz."

Muhcu'nun konuşmasının ardından Ekinci'nin iş arkadaşları ve dostları söz alarak Ekinci hakkındaki duygularını dile getirdi. Ekinci'nin cenazesi, okunan dualardan sonra Cumhuriyet gazetesinin Şişli merkez binasına getirildi. Şişli Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Ekinci'nin cenazesi Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi. (İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

7 film vizyona giriyor

SONRAKİ HABER

Yağmur yağdı, E-5 felç oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...