17 Ekim 2013 16:21

Sınırda duvara karşı insan zinciri

Mardin’de Nusaybin ile Qamışlo arasına örülen duvarı protesto eden BDP’li milletvekilleri ve belediye başkanları sınırda insan zinciri oluşturdu.

Sınırda duvara karşı insan zinciri
Paylaş

Mardin’de Nusaybin ile Qamışlo arasına örülen duvarı protesto eden BDP’li milletvekilleri ve belediye başkanları sınırda insan zinciri oluşturdu.

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Siirt Eski Milletvekili Osman Özçelik, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP Mardin il, ilçe, belde yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve yüzlerce Mardinli Mitanni Kültür Merkezi önünde buluşarak sınıra yürüdü.

‘BİZİM İÇİN NUSAYBİN VE QAMIŞLO BİRDİR’

Yürüyüşün ardından konuşan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, “Hükümete sesleniyoruz; Bu kirli politikalardan vazgeçin. Bedeli ne olursa olsun bu duvarın örülmesine izin vermeyeceğiz. Kürdistan toprakları arasında duvar istemiyoruz. Bizim için Qamişlo ve Nusaybin birdir” dedi.

‘ARTIK BÖLMEYİN, BİRLEŞTİRİN’

Daha sonra söz alan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ise “1916’da İngiliz ve Fransızlar tarafından cetvelle çizilmiş suni sınırlar Kürt, Süryani, Êzidî, Arap, Ermeni ve bu coğrafyada yaşayan tüm halkları birbirinden kopardı. Nice insan bu sınırlardaki mayınlarda canını kaybetti. Bu sınırların halkın zihninde yeri yoktur. Türkiye’de böyle önemli bir demokratik süreç başlamışken, böyle bir adım atılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Buradan Ankara’ya sesleniyoruz; Artık bölmeyin birleştirin” dedi.

Yapılan açıklamalardan sonra sınır hattına gelen seçilmişler duvarın yapılması için kazılan toprağa sembolik olarak taş attı ve el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Sınırda bekleyen askeri araçtan ise sık sık, ‘Burası yasaklı bölgedir. Mayınlı bölgedir. Suç işliyorsunuz’ şeklinde anons yapıldı. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak: Öcalan olanak yaratıyor, AKP gerilim

SONRAKİ HABER

Romario, Dünya Kupası\'na savaş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...