17 Ekim 2013 15:27

‘TRT önce kadınlara hakareti engellesin’

KESK’e bağlı Haber- Sen, TRT’nin 15 personeline Gezi eylemleri sırasında sosyal medyadan paylaştığı mesajlar nedeniyle soruşturma açmasını “sindirme ve yıldırma operasyonu” olarak nitelendirdi.

‘TRT önce kadınlara hakareti engellesin’
Paylaş

KESK’e bağlı Haber- Sen, TRT’nin 15 personeline Gezi eylemleri sırasında sosyal medyadan paylaştığı mesajlar nedeniyle soruşturma açmasını “sindirme ve yıldırma operasyonu” olarak nitelendirdi. Sendika, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada “yayın yoluyla hakaret” ifadesini kullanan TRT yönetimine “Önce Ömer Tuğrul İnançer’in TRT ekranlarından kadınlara hakaret etmesine engel olun” çağrısı yaptı.

Haber-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, soruşturmaların personelin kurumda yürüttüğü hizmetlerle ilgisiz olduğuna dikkat çekildi. TRT yönetiminin soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamayı “Hukuksuz soruşturmaları savunmak” diye niteleyen sendika açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Oysa Gezi Parkı protestosuyla başlayan ve haziran ayı boyunca tüm yurda yayılan bu olaylar, TRT yönetimine karşı değil Hükümet uygulamalarına karşı bir itiraz ve başkaldırıdır. Her fırsatta kurumun Anayasal özerkliğinden bahseden TRT yönetimi kendisine görev çıkarmış, açtığı bu soruşturmalarla Hükümet uygulamalarının savunuculuğunu üstlenmiş ve böylece de dolgun bir bayram harçlığını hak etmiştir. TRT yönetimi, Hükümete karşı değil halkımıza karşı sorumlu olduğunu unutmamalı ve bu hukuksuz soruşturmaları derhal durdurmalıdır”.

ÇİFTE STANDART

Açıklamada, Ömer Tuğrul İnançer’in kadınlara yönelik aşağılayıcı ifadelerine “TRT’yi değil, kendisini bağlar” yanıtı veren TRT yönetiminin söz konusu Gezi olayları olunca “çifte standart” uyguladığı dile getirildi.
“TRT kendi işine odaklanmalı ve kamu hizmeti yayıncılığı olarak tarif ettiğimiz ‘eşit, dürüst ve objektif’ yayıncılık anlayışıyla halka karşı sorumluluğunu yerine getirmelidir” denilen açıklamada, TRT yönetimine şu sorular yöneltildi:
 • TRT’nin Ömer Tuğrul İnançer’e ödediği paranın içinde hakarete uğrayan kadın yurttaşlarımızın vergileri yok mudur?
 • Emniyet Müdürlüğünden TRT’ye transfer ettiğiniz,  hemşehriniz Ahmet Yavuz Darçın’a ödenen dolgun maaş kimlerin vergisiyle ödenmektedir? (AnkaraEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Mumcu\'dan ‘bayram harçlığı’ hicvi

SONRAKİ HABER

İspanya: Kemer sıkmanın faturası çocuklara çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa