18 Ekim 2013 06:00

Akdeniz’de ‘batık’ turizmi

Akdeniz kıyıları, sahip olduğu arkeolojik hazinelerle her yıl binlerce dalış meraklısını bölgeye çekiyor.

Akdeniz’de ‘batık’ turizmi
Paylaş

Akdeniz kıyıları, sahip olduğu arkeolojik hazinelerle her yıl binlerce dalış meraklısını bölgeye çekiyor. Çok sayıda gemi ve uçak batığına sahip Antalya’nın gözde dalış merkezleri, yılda ortalama 400 bin profesyonel ve amatör dalgıca ev sahipliği yapıyor.

Antalya’nın 650 kilometrelik kıyısında yer alan dalış noktaları, sualtı zenginliği sayesinde dalış tutkunlarının da gözdesi oldu. Antalya ile ilçeleri Kaş, Manavgat, Kemer ve Alanya kıyıları, yapay resifler, gemi ve uçak batıklarıyla Akdeniz’in en popüler dalış merkezleri arasında yer almaya başlıyor.

Yaz sezonu boyunca gelen turistlerin en fazla tercih ettiği aktivitelerin başında dalış turizmi yer alıyor. İşte Antalya’da dalış yaparak görülebilecek batıklardan bazıları:
*  Antalya Limanı girişindeki batık 1942 yılında savaş sırasında batırılan ‘St. Didier’ adlı Fransız savaş gemisine ait.
*  Kaş bölgesine yakın bir başka batık ise, Uluburun antik batığı. 1984 yılında süngerci Kaptan Kemal Çelik tarafından bulunan ve su üstüne çıkartılan 3 bin 400 yıllık Uluburun batığı ile çıkarılan eserler Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.
*  Alanya’ın Kleopatra Plajı’ndan yaklaşık 400 metre açıkta bulunan eski bir sahil güvenlik gemisi batığı
*  Bir sünger dalgıcı tarafından 1954 yılında keşfedilen, 26-28 metre derinlikte bulunan Gelidonya antik batığı, yapılan araştırmalar sonucu batığın Genç Tunç Devri’ne ait olduğu tespit edilmiş. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fırçayla değil çiviyle

SONRAKİ HABER

Okyanuslar çöküyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...