16 Ekim 2013 20:41

ABD'de bütçe krizi aşıldı

ABD'de Demokrat Çoğunluk lideri Reid, bütçe krizi konusunda anlaşmanın sağlandığını duyurdu. ABD Başkanı Barack Obama, bütçe krizini sonlandıracak ve borçlanma tavanı limitini artıracak tasarıyı onayladı.

ABD\'de bütçe krizi aşıldı
Paylaş

ABD'de Demokrat Çoğunluk lideri Reid, bütçe krizi konusunda anlaşmanın sağlandığını duyurdu  ABD Senato Demokrat Çoğunluk lideri Harry Reid, her iki parti üyelerinin borçlanma limitinin artırılmasını ve hükümetin tekrar açılmasını kabul ettiğini söyledi. Reid, Kongre'de yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçi Parti üyelerine bu konuda gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

OBAMA TASARIYI ONAYLADI

ABD Başkanı Barack Obama, bütçe krizini sonlandıracak ve borçlanma tavanı limitini artıracak tasarıyı onayladı. Obama, Temsilciler Meclis’inde 144’e karşı 285 oyla kabul edilen tasarıyı gece yarısı imzalayarak yasaya çevirdi. Daha sonra açıklamada bulunan Obama, hükümetin hemen açılacağını belirterek, “İş dünyasının ve Amerikan halkının üzerinde bulunan belirsizlik bulutunu kaldırabiliriz” dedi.

Her iki parti üyelerinin çözüme ilişkin ortak mutabakata varmalarını öven Obama, “Umut ediyorum ki birlikte çalışmamak için ortada bir sebep olmadığını herkesin öğrendi. Partiler neden anlaşmasın. Herhangi bir anlaşmasızlık durumda Amerikan halkına zarar vermediğimizden emin olmamız lazım” diye konuştu.

16 gündür devam eden bütçe krizinden dolayı 800 bin kamu görevlisi zorunlu izne ayrılmıştı. Krizin bütçeye maliyeti ise 24 milyar dolar civarında. Kamu görevlilerin bugün tekrar mesaiye başlaması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kamu binasına \'Taksim\' işgali

SONRAKİ HABER

Arnavutluk\'ta sel: 17 ölü 39 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...