16 Ekim 2013 16:28

Kamu binasına 'Taksim' işgali

İtalya’nın Bolonya kentinde öğrenciler, öğrenci yurtlarının talebe cevap verememesi ve eğitim masraflarının her geçen gün artması, buna ek olarak hükümetlerin eğitim bütçelerini kısması nedeniyle, uzun süre rahibeler tarafından işletilen, ancak 3 yıl önce boşaltılan eski bir yatılı okulu işgal etti.

Kamu binasına \'Taksim\' işgali
Paylaş

İtalya’nın Bolonya kentinde öğrenciler, öğrenci yurtlarının talebe cevap verememesi ve eğitim masraflarının her geçen gün artması, buna ek olarak hükümetlerin eğitim bütçelerini kısması nedeniyle 15 Ekim’de, uzun süre rahibeler tarafından işletilen, ancak 3 yıl önce boşaltılan eski bir yatılı okulu işgal etti.

Son dönemde yükselen kira artışlarından dert yanan öğrenciler, “Hepimiz, Bolonya’da kira ücretlerinin ne kadar ödenemez hale geldiğinin fakındayız” dedi.

Öğrenciler “yaşam şartları daha da kötüye gidiyor. Bu nedenle, kurumlar boş vaatlerde bulunmaya devam ederken biz de boş olan konutları işgal etmeyi doğru buluyoruz” diyerek acilen düşük fiyatlı kira taleplerinin yerine getirilmesini istiyor.

Bolonya’da 10 bin evin terk edilmiş halde durduğuna dikkat çeken öğrenciler, işgallere devam edeceklerini de söyledi.

Öğrenciler, Türkiye’deki Gezi Direnişiyle dayanışma adına işgal ettikleri yeni öğrenci evine, “Taksim İşgali Öğrenci Evi” adını verdi.

Yerel yönetim yetkilileri ise, intikam için kamu alanlarının işgal edilemeyeceğini söyledi ve derhal yapının terk edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

İtalya Ögrenci Ayaklanmasından duvara yansıyanlardan bir karede ise şu dizeler yer alıyordu:

"Yürümek iyiye, haklıya, doğruya.
Dövüşmek yolunda iyinin, haklının, doğrunun.
Zapt etmek iyiyi, haklıyı, doğruyu."
NAZIM HİKMET RAN

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kaçak ocakta ölümü beklemek

SONRAKİ HABER

ABD\'de bütçe krizi aşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...