16 Ekim 2013 18:32

Habaş’ta çifte kaza

İş kazaları bayramda da hız kesmiyor. Arife günü İzmir Aliağa’da iş cinayetleriyle sabıkalı Habaş’ta 2 iş kazası yaşandı.

Habaş’ta çifte kaza
Paylaş

İş kazaları bayramda da hız kesmiyor.  Arife günü İzmir Aliağa’da iş cinayetleriyle sabıkalı Habaş’ta 2 iş kazası yaşandı.
Gündüz yaşanan ve ocak püskürmesi diye tabir edilen kazada Ergün Öztürk isimli işçi orta derecede yanıklar oluştu. Ocak püskürmesi, hurda demirin eritilmesi sırasında ocaktaki patlamalarla erimiş demirin etrafa saçılması anlamına geliyor. Korunmasız çalışan işçiler böyle durumlarda ağır yaralanmalar yaşıyor ama yine de sıradan bir kaza olarak görülüyor.

Ergün Öztürk tedavisinin ardından 5 gün istirahat alarak atlatırken, gece yaşanan kazada yaralanan 3 yıllık işçi Samet Aslan o kadar şanslı değildi. Üzerine yaklaşık 1,5 tonluk kireç çuvalının düşmesi sonucu ağır yaralanan Samet Aslan, kazanın ardından hastaneye kaldırıldı. Samet Aslan burada yoğun bakıma alındı. Arkadaşları  3 gündür yoğun bakımda olan Samet Aslan’ın doktorunun kurtulma şansının zayıf olduğunu söylediğini belirtiyor. 1. Ocakta çalışan Samet Aslan,yine gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmamasına kurban oldu. Ocağa kireç dökülmesi sırasında gerçekleşen kazada, kireç çuvalındaki imalat hatasından mı, yoksa vinçle boşaltma sırasındaki dikkatsizlikten mi kaynaklandığı bilinmiyor. Sebep ne olursa olsun, iş güvenliği tedbirlerinin yeterince alınmadığı fabrikada işçiler daha önce de çalışma koşullarından şikayet etmiş, sendikayı ve işvereni gerekli tedbirleri almamakla eleştirmişti. Daha önce de Habaş gazetemizde yayınlanan Patrona Ferrari işçiye tabut başlıklı haberde patronun aldığı milyon dolarlık lüks otomobillere karşılık işyerinde ambulans olmaması ile gündeme gelmişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kurban pazarında bir parça et arayışı

SONRAKİ HABER

Bayramı direnişte geçirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...