17 Ekim 2013 06:00

Cezaevinde hak ihlalleri bitmiyor

Merhaba Evrensel Okurları, ben Kandıra F Tipi Cezaevinden yazıyorum.

Cezaevinde hak ihlalleri bitmiyor
Paylaş

Barış Gürbey

Merhaba Evrensel Okurları, ben Kandıra F Tipi Cezaevinden yazıyorum.
11.10.2013 günü sabah 08.30’da hücreden alınarak,Kocaeli Adliyesindeki İnfaz Hakimliğinde tarafıma daha önce açılmış disiplin soruşturmaları için gittim. Daha sonra yaklaşık 12.45 civarı hapishaneye geri getirildim. 15 dakika sonra saat 13.00’te hücreme (c-5) götürüldüm. Hücre kapısında görevli gardiyan üst araması yaptıktan sonra “Ayakkabını çıkar” dedi. “Bende, ayağımı hafif yukarı kaldırarak” arama görevi sizindir, buyurun siz çıkarın ve arayın” dedim.
Ancak görevli gardiyan, ayakkabıyı çıkarmaycağını dolayısıyla hücreye giremeyeceğimizi belirtti ve bizi ana koridora çıkarttı. O sırada sesimi duyan hücredeki arkadaşlarımız, zile basarak “Arkadaşımızı neden geri götürdünüz, arkadaşımızı geri getirin” dediler. “Konuşup getireceğiz” diyen gardiyan, geri dönüp telefon ederek diğer gardiyanları çağırdı.
Yaklaşık 2-3 dakika sonra 8-10 gardiyan başımıza toplandı. Bu esnada oraya gelen sivil giyimli 50-55 yaşlarında, müdür olduğunu düşündüğümüz şahıs “Ayakkabılarını çıkar” dedi. Bende yeniden kollarımı hafifçe yana açarak ve ayağımı da hafifçe yukarı kaldırarak “Buyrun arayın” dedim. Ancak Müdür, “Devlet memuru senin önünde eğilmez sen teröristsin” diyerek, yüksek bir sesle, yeniden “Ayakkabını çıkar” dedi. “Bende terörist olmadığımı siyasi bir mahkum olduğumu ve anayasal haklarımı bildiğimi, dolayısıyla ayakkabıyı  çıkarma işinin gardiyanların görevi olduğunu belirterek” buyurun aramanızı yapın” dedim. Ancak Müdür oradaki gardiyanlara emir vererek “yatırın” deyince orada bulunan çok sayıda gardiyanın saldırısına maruz kaldık . Tekme ve yumruklarla dövülerek, yerlerde sürüklenerek kapısında fotoraf odası yazan fakat içeri atılınca ‘süngerli oda’ olduğunu anladığım bölmeye atıldım.
Orada ellerim arkada ters kelepçeli bir şekilde saatlerce bekletildikten sonra yaklaşık olarak saat 16.30’da  bu odadan alınıp, koridorda Müdür’ün aynı şekilde “hakaret”  söylemlerinden sonra hücreme 16.40 , 17.00 arası götürüldüm. Revire çıkarılmadım. Ancak işkenceye uğradığım kesindir. Bu nedenle vücudumda ağrılar var.
Hücreye gittiğimde, bize yapılan saldırıya tepki gösteren hücre arkadaşlarım, Erdoğan Akkişli, Hasan Aslan, Efendi Yanlız, Hüseyin Cankut Yöner ve Fahri Gölcek’in de hücrede saldırıya uğrayarak darp edilmek suretiyle koridora çıkarıldığı ve daha sonra hapishanenin muhtelif yerlerinde bekletildikten sonra, çeşitli aralıklarla Müdür’le görüştürülükten sonra, hücreye geri getirildiler. Saat 16.00 civarı ikişer ikişer revire çıkarıldılar. Ve rahatsızlıklarını işkence izlerini göstermeleri sonrası görevli doktorun önündeki evraka bir şeyler yazdığı fakat arkadaşlarımızın bir örneğini istemesine rağmen, orada bulunan 4-5 gardiyanın “Bize dilekçe yazarsanız veririz” demesiyle alamadıkları ve bu arkadaşlarımızın yüzlerinde vücutlarında darp izleri, ağrılar olduğu görülmektedir.

Kandıra F Tipi Cezaevi

ÖNCEKİ HABER

Tekstil fabrikaları toplama kampı gibi

SONRAKİ HABER

Her gece 840 milyon insan yatağa aç giriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...