16 Ekim 2013 16:33

Grip daha şiddetli geliyor

Grip hastalığı mevsimsel olarak bilinir. Çünkü gribe en çok sonbahar ayları ve kışa girerken rastlanır.

Grip daha  şiddetli geliyor
Paylaş

Grip hastalığı mevsimsel olarak bilinir. Çünkü gribe en çok sonbahar ayları ve kışa girerken rastlanır. Ancak son araştırmalar grip vakalarındaki artışın, bulunulan mevsime değil, bir önceki kışa bağlı olduğunu gösteriyor. Ilık geçen kışların sonrasındaki sonbaharda grip hastalığı daha erken ve daha şiddetli olarak ortaya çıkıyor.
ABD’deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri verilerine göre, 2012-2013 kışında görülen grip vakaları daha erken ortaya çıktı. PLOS Currents dergisinde çıkan araştırmanın sonuçlarına göre bunun nedeni, 2011-2012 kışının çok ılık geçmiş olmasıdır.
İstatistiksel veriler böyle bir gidişat gösterse de arkasındaki mekanizma henüz anlaşılmış değildir. 2012 yılındaki grip salgınında birkaç değişik unsur rol oynamış olabilir. Bir tanesi salgının erken başlamasıdır. Bir başka iddiaya göre ılık geçen bir kış sırasında grip vakaları azaldığı için ertesi yıl aşılanan insan sayısı da azalmaktadır. Kuşlar ve diğer virüs taşıyıcı hayvanların ısınan hava karşısında göç ve yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler, en önemlisi de virüslerin mutasyona bağlı değişmeleri mutlaka incelenmesi gereken unsurlar olarak önümüzde durmaktadır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arkeolojide üçüncü boyut

SONRAKİ HABER

Su perisi bulundu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...