16 Ekim 2013 16:25

İdrarda kan, kanser belirtisi mi?

Böbrek kanseri vakalarının artış gösterdiği İngiltere’de, kanserle mücadele kapsamında yapılan bir kampanyada “idrarınızda kan varsa, bir kez bile olsa kanser habercisi olabilir” uyarısı yapılıyor.

İdrarda kan, kanser belirtisi mi?
Paylaş

Böbrek kanseri vakalarının artış gösterdiği İngiltere’de, kanserle mücadele kapsamında yapılan bir kampanyada  “idrarınızda kan varsa, bir kez bile olsa kanser habercisi olabilir” uyarısı yapılıyor.
Böbrek kanseri vakalarından ölümlerin yüzde yedi oranında artış gösterdiği İngiltere’de 2011’de  tam 3 bin 500 kişi böbrek kanserinden yaşamını yitirmiş.
Hastalık erken dönemde teşhis edilirse yaşama sanşı yüzde 97 oranında artıyor. Bundan dolayı yürütülen kampanya de erken teşhis odaklı. İngiltere Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Profesör Kevin Fenton, “Mesajımız gayet açık ve net” diyor: “İdrarınızda kan görür görmez hekiminize gidin.” Profesör Feton’a göre, idrardaki kanın ille de kanser olması gerekmiyor ve çoğu zaman da önemsiz bir durum olduğu ortaya çıkıyor. Fakat aynı zamanda hastalığın en erken uyarısı da olabileceği için asla ihmal edilmemesi gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Enver Hoca 105 yaşında

SONRAKİ HABER

Arkeolojide üçüncü boyut

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...