16 Ekim 2013 15:33

‘Oğlumun ayağa kalktığı gün bayramdır’

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir bayram burukluğu var. Çünkü 16 yaşındaki B.E. bu hastanede 124 gündür yaşam mücadelesi veriyor. B. Gezi direnişi sırasında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülüyle ağır yaralanmıştı.

‘Oğlumun ayağa kalktığı gün bayramdır’
Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir bayram burukluğu var. Çünkü 16 yaşındaki B.E. bu hastanede 124 gündür yaşam mücadelesi veriyor. B. Gezi direnişi sırasında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülüyle ağır yaralanmıştı. Ailesi B.’nin ayağa kalkacağı günün umuduyla bir saniye bile hastaneden ayrılmıyor. Baba Sami E. ile hastanenin acil servisi önünde kısa da olsa sohbet etme fırsatı yakalıyoruz. Bugün bayram, peki E ailesi için bayram ne ifade ediyor? Baba Sami E., “Çocuğumuzun ayağa kalktığı ve tekrar gülmeye başladığı an bizim bayramımız olacak” diyor. Yorgun ama umudunu canlı tutmaya çalışıyor. B.’nin yaralandığı günden bu yana bayram ya da diğer özel günlerin kendileri için bir anlam taşımadığını vurgulayarak şöyle devam ediyor: “Bayram ya da diğer günleri kutlamıyoruz. Oğlumuzun iyileşerek tekrar yanımızda olması için mücadele veriyoruz. Artık bu hastane bizim evimiz.”


 ‘SORUMLULAR HESAP VERECEK’

Taksim Dayanışması 124 gündür yoğun bakımda olan B.E.’ye ve ailesine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla forumlardan ve Türkiye’nin farklı illerinden biraraya gelen insanlar, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek E. ailesini yalnız bırakmadı. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada konuşan Taksim Dayanışması sözcüsü Gürkan Akgün, “Bu bayramı coşkuyla kutlayamıyoruz. Çünkü içimiz buruk. B. günlerdir yaşam mücadelesi veriyor. Ama inanıyoruz B. uyanacak. Güzel bir hayat özlemiyle başlattığımız mücadelemize katılacak” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük ve Hasan Ferit Gedik ve Medeni Yıldırım’ın ailelerini de ziyaret edeceklerini belirten Akgün, yaşanılabilir bir hayat özlemiyle sokağa çıkan insanların polis vahşetiyle karşılaştığını söyleyerek şöyle devam etti: “Bu vahşetin sorumluları hesap verecek. 28 Ekim’de Ankara’da Ethem Sarısülük’ün duruşması görülecek. Biz de Ankara’da olacağız. Biz sorumlular hesap verene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz”


BU BAYRAM MASAMIZDA GÜLÜNMEDİ

Gezi direnişine destek için Eskişehir’de yapılan eylemlerde sivil polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz ise gazetemize yaptığı açıklamada bu bayramda Ali İsmail’siz hiçbir şey yapamadıklarını belirtti. Hatay’da oğlunun ismi İsmail olanların, çocuklarının başına bir şey gelmemesi için, kurban kesmesinin gelenek olduğunu aktaran Korkmaz, bu bayram kendilerinin de kurban kestiklerini ama adeta bir düğün tadında geçen bayramların olmadığını aktardı. “Ne masamızda gülen bir yüz var ne de eski halimiz” diyen Korkmaz, hükümet yetkililerinin bayram için çizdiği pembe tablolar için ise “Onlar bile ülkenin anlattıkları gibi olmadığını biliyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Lenf kanseri köpeğe tedavi

SONRAKİ HABER

Yetkililer adım atmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...