16 Ekim 2013 12:41

Bayram ziyaretinde Anayasayı konuştular

AKP'ye bayram ziyaretinde bulunan CHP heyeti, milletin kendilerini iktidara getirmesi, şu anki iktidarın ise muhalefet olarak millete hizmet etmesi temennisinde bulundu. AK Partililer ise yeni anayasa konusunda çalışmaların sürmesi temennisini dile getirdi.

Bayram ziyaretinde Anayasayı konuştular
Paylaş

CHP'nin AKP'ye yaptığı bayram ziyaretinde yeni anayasa çalışmaları konuşuldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Belki birçok şeyin sebebi temeli olan bu Anayasa konusunda bir mutabakat sağlamak bu millete bir bayram hediyesi olarak da sunulabilmeli. Biraz umutlar kırılıyor gibi. Seçim yaklaştıkça bu işten acaba yapılamaz gibi bir endişe taşınıyor, ama irade ortaya konulursa, istek olursa, samimi olunursa başarılmayacak hiçbir iş olduğunu zannetmiyorum. Her yaptığınız iş millet adına hayırlı bir işse o işten sonuç alabiliriz diye düşünüyorum.” dedi.
Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'nın başkanlık ettiği heyette parti meclisi üyeleri Emel Yıldırım ve Onursal Adıgüzel yer aldı. CHP'lileri AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve partiden Radiye Sezer Katırcıoğlu ile Mücahit Yılmaz karşıladı.
Salih Kapusuz, ziyarette ilk olarak konuk Emrehan Halıcı'ya söz verdi. Halıcı konuşmasında bir temennisini dile getirdi: “Bu bayram nedeniyle partilerin birbirini ziyaret etmesini, ülke ile ilgili konuları daha yumuşak bir çerçevede ele almasını olumlu buluyoruz. Ama bir temennimiz de var; keşke bu sadece bayramlarda kalmasa, yılın diğer dönemlerinde de yani ülkemizin sorunlarını çözme konusunda partiler bir araya gelebilse, uzlaşma sağlamak için kanallar açık olsa. Bunu temenni ediyoruz. Çünkü zaman zaman Parlamento'da tatışmaların boyutunun giderek artması partilerin birbirleri ile rekabetin ötesinde birbirini sert biçimde karşılaması kırıcı sözler sarf etmesi vatandaşlarımız tarafından da çok hoş karşılanmıyor. Bayram zamanlarında böyle mutlu günlerde bu hasretlerimizi daha iyi hatırlıyoruz. Temennimiz bunun bütün yıla yayılması. Bütün partiler bu ülke için yurttaşlarmız için iyi şeyler yapma gayreti içindeler. Zaman zaman fikir ayrılıkları olabilir. Hedefe ulaşma konusunda yöntemlerde yollarda farklılıklar olabilir. Ama hepimiz insanlarımız için çalışıyoruz. O yüzden bu hizmeti yerine getirirken de birbirimizi mümkün olduğu kadar daha çok görüş alışveriş içinde olmamız birbirimizi dinlememiz anlamaya çalışmamız çok uygun olur. Tabi iktidar olduğunuz için muhalefeti biraz daha fazla dinlerseniz daha iyi olur diye eklemek isterim.”
Ardından söz alan Salih Kapusuz ise “Bu güzel bayram gününde bu güzel temennilere katılıyorum. Değerli başkanınızın Meclis'te de bu anlamda yapıcı olumlu katkıları olmuştu. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayram günü münasebetiyle CHP'nin ve milletimizin de bayramlarını tebrik ediyorum. Demek ki ihtiyaçlar ortak akılla ortak bir noktada buluşmayı gerekli kılıyor. Zaman zaman Türk siyasetinde böyle gergin ortamların olmadığı söylenemez. Bu var. Bu işin tabiatında rekabet olarak devam etmeli. Ama bunun hamasete dönüşmesi, gerginliğe ve gergin ortama çekilmesi yanlış. Yoksa elbette herkes düşüncesini, fikrini olumlu anlamda, yapıcı her türlü tenkidini yapabilmeli. Ama hakareti ileri seviyelere taşımak, hoşa gitmeyecek tavır ve davranışlar tercih edilmez. Hele hele bayram günleri güzel şeyler konuşmak, yeni şeyler konuşmak daha uygun olur.” şeklinde konuştu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, ardında sözü anayasa çalışmalarına getirerek şunları söyledi: “Ben de bu vesileyle TBMM önünde bulunan yeni anayasa yapma çalışmalarının mutlaka başarı ile sürdürülmesini ve en son çare olarak da Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu çağrıya olumlu bir yanıt olarak 'evet Meclis'teki ortak noktaya ulaşılmış olan 60 maddeyi değiştirelim, bunun devamını da sağlayalım' anlamında bir çalışma olursa bu milletimiz adına önemli bir kazanım olacaktır. Belki birçok şeyin sebebi temeli olan bu Anayasa konusunda bir mutabakat sağlamak bu millete bir bayram hediyesi olarak da sunulabilmeli. Biraz umutlar kırılıyor gibi. Seçim yaklaştıkça bu işten acaba yapılamaz gibi bir endişe taşınıyor, ama irade ortaya konulursa, istek olursa, samimi olunursa başarılmayacak hiçbir iş olduğunu zannetmiyorum. Her yaptığınız iş millet adına hayırlı bir işse o işten sonuç alabiliriz diye düşünüyorum.”

'AKP MUHALEFETİ TATMALI'
Ardından CHP heyet başkanı Halıcı, ilginç bir öneri sundu: “Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğundan bu yana hakikaten çok başarılı bir grafik gösterdi. Ben size bir temennide bulunayım. Bir partinin daha da iyi hale gelmesi için muhalefeti tatması gerekir, bir de muhalefeti tadın ki hep iktidarda olmak çok sağlıklı bir durum olmaz.”
Bunun üzerine Salih Kapusuz, “Eğer milletimiz bize böyle bir görev verirse... Başından beri tekrar ettiğimiz bir husustur. Millet bize hangi görevi verirse onu yaparız. Biz milletin emrindeyiz. Onun için millet eğer bu görevi değil de muhalefeti verirse hay hay deriz. Ama bir şey var ki bunu siz de müşahede ediyorsunuz. Hele ölçümler konusunda falan sizin takip ettiğiniz incelikleri bildiğim için hiçbir siyasi partiye nasip olmamış başarı grafiğimiz devam ediyor. Bütün ölçümlerde AK Parti açık ara önde gidiyor. Ne yapalım. Yani biz CHP'yi yukarı çıkartıp da geri mi çekilelim. Onu millet yapacak. Ama milletin bu işi yapması için herkesin kendine bir check up yapması lazım. Ben ne yapıyorum ne ediyorum da bu millet beni, onu oraya çıkartmıyor diye sorguya çekmesi lazım.” dedi.
Emrehan Halıcı ise, “Millet bu işin karar noktası. Hepimiz millet ne karar verirse ona saygılıyız. O yüzden sizin başarınızı takdir ederek haklılık verdim. Ama sağlıklı bir yapı, bir parti olabilmek için ülkenin her konumunda hizmet etmek gerekir. Bir bayram temennisi millete de burdan mesajım. AK Parti'ye oy verenler bir de muhalefeti denesinler.” ifadesini kullandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Filipinler\'de ölü sayısı 109\'a ulaştı

SONRAKİ HABER

Suriye\'de patlama: 21 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa