15 Ekim 2013 17:32

Depremzedeleri cezalandırmak devletin haddi değil

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte 49 gündür açlık grevinde olan depremzedeleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Devletin halkı bu şekilde cezalandırmasının haddi olmadığını belirten Tuğluk, yaşanan sıkıntıları raporlaştırıp tekrar Meclis gündemine taşıyacaklarını belirtti.

Depremzedeleri cezalandırmak devletin haddi değil
Paylaş

Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından konteyner kentlere yerleştirilen depremzedelerin sorunlarına çözüm bulunmadan Van Valiliği'nin talimatıyla elektrikleri kesilen afetzedelerin başlattıkları açlık grevinin 49'uncu gününde Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP İl eş başkanları Musa İtah ve Figen Yaşar, Barış Anneleri ve BDP'li yöneticiler tarafından ziyaret edildi. BDP'liler depremzedelerin Kurban Bayramı'nı kutladı. Ziyaret esnasında konuşan Tuğluk, hükümetin depremzede yurttaşlara olan yaklaşımının doğru olmadığının altını çizerek, yaşanan bu sorunların derhal çözülmesi ve bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Tuğluk, ayrıca yaşanan sorun ve sıkıntıları raporlaştırıp tekrar Meclis'e sunacaklarını söyledi.

"Halkı bu şekilde cezalandırmak devletin haddi değil" diyen Tuğluk, "Van Valisi'nin derhal konteyner kente gelip bu mağduriyeti yerinde görmeli ve sorunu çözmek zorundadır. Biz de sizinle beraber birbirimizden haberdar olarak bu sorunun çözümü noktasında çalışacağız. Depremzedeler bir eylem kararı almış. Biz de aldığınız bu karara saygı duyuyoruz. Ortada ciddi bir sorun olduğu için eylem kararını aldınız. Herkes bu eyleme saygı duymalı ve çözüm noktasında elinden geleni yapmalı" dedi. Daha sonra Tuğluk, depremzedelere, istedikleri takdirde aralarından iki temsilci seçerek valilik ile görüşebileceklerini ve çözüm konusunda ortak hareket edebileceklerini belirtti.

'BU VALİ GİTSİN'

BDP Van Milletvekili Üçer de, halkı kayda almayan bir vali ile tekrar konuşmanın bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyerek, "Mağdur olan depremzedelerle beraber bütün sivil toplum kurumları Van'da 'Halkın sorunlarını çözemeyen bir vali istemiyoruz. Bu halkı hiçe sayan bir vali istemiyoruz. Bu vali gitsin, bu halka saygı duyacak ve bu halka 'istismarcıdır' demeyen biri vali olsun' demelidir" diye belirtti. BDP olarak depremzedelerin sorunlarını daha önce Meclis'e taşıdıklarını söyleyen Üçer, "AKP Van milletvekilleri ise 'Van'da her sorun giderilmiş' dedi. Bu da AKP'li vekillerin bu halka ne kadar ciddi yaklaştıklarının bir göstergesidir" diye konuştu.

BDP İl Eş Başkanı Yaşar ise, daha önce bir yerel gazetenin haklarında yaptığı bir haber değinerek, "Van'da bir yerel gazete BDP'nin halkı açlık grevine zorladığımızı yazmış. Siz açlık grevine girdiğiniz günden bu yana biz parti olarak hep yanınızda olduk. Ve siz açlık grevini ölüm orucuna çevirdiğinizde size engel olan ve 'ölüm orucuna girmeyin' diyen de bizim vekilimiz Sayın Üçer'dir. Biz hakkımızda çıkan haberlere ilişkin de, haberi yapan yerel gazete hakkında yasal işlem başlatacağız" diye belirtti.

Depremzedelerin yaşadıkları sorunları not alan heyet, daha sonra konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştıktan sonra konteyner kentten ayrıldı. (vAN

ÖNCEKİ HABER

2 bin 500 yıllık tarihi yol kaderine terk edildi

SONRAKİ HABER

Gazeteciye \'utanç harçlığı\' yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...