15 Ekim 2013 14:40

‘Dur’ demezsek tüm dereler kuruyacak

Arhavililer dün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde bir araya gelerek “HES lere hayır” dedi.

‘Dur’ demezsek tüm dereler kuruyacak
Paylaş

Hamdi Gökdeniz

Arhavililer dün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde bir araya gelerek “HES lere hayır” dedi.

Eylemde Arhavililer şarkılar söyledi, HES karşıtı sloganlar attı. Burada konuşan Erdoğan Güler, dereleri kurutmak isteyen bir saldırı altında olduklarını ifade ederek, “Derelerin tümünde HES’ler inşa edilerek, derelerin tümüyle borular içine alınması ve  %10 gibi komik bir can suyu bırakacak bir saldırı altındayız. Eğer bu yıkıma dur diyemezsek, tüm derelerimiz kurutulacaktır” dedi.  

Arhavi’de HES yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Güler, “Önce ülkemizin ender el değmemiş vadilerinde biri olan Kamilet Vadisine saldırıldı. Dünyanın başka yerlerinde olsa çoktan koruma altına alınması gereken çok özel değerlere sahip Kamilet Vadisinde iki adet HES yapılmak istenmektedir.Önce Orta HES e ulaşım amaçlı olarak sözde Yayla Yolu adı altında başlatılan yol inşaatı açılan dava ile durdurulmuştur. Şimdi de Taşlıkaya HES için yapılmak istenen ve sözde sondaj yolu adı altında başlatılan  yol inşaatı amacın sondaj olmadığı belgelenerek durdurulmuştur” diye konuştu.

ŞEHRİN GÖBEĞİNE HES

Arhavi’de şehir merkezine 2 kilometre mesafede, şehrin  imar alanı içerinde Kavak HES projesi de yapılmak isteniyor. Arhavi Belediye meclisi hazırlanan imar planlarını onayladı. Kavak HES Kemerköprü ve Konaklı köyünden, Sidere ve Çifteköprü deresinin sularını alacak ve dereye sularını geri verecek şekilde planlandı. Bu proje Cumhuriyet Mahallesini  3 metre çaplı bir cebri boru ile ikiye bölecek. (Artvin/EVRENSEL)

FOTOĞRAF: ARŞİV

ÖNCEKİ HABER

Biz de ‘İmar kurbanlarıyız’

SONRAKİ HABER

Amanos Ormanları tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...