15 Ekim 2013 11:28

Muhabir, Erdoğan'dan bayram harçlığı istedi, Erdoğan da verdi!

Erdoğan, bayram namazı çıkışı kendisinden bayram harçlığı isteyen muhabire 200 lira verdi! Konu, sosyal medyada da gazetecilerin tepkisini çekti.

Muhabir, Erdoğan\'dan bayram harçlığı istedi, Erdoğan da verdi!
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde kıldığı bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan, bayramını kutlayan bir basın mensubuna da "harçlık" verdi!

TGRT Muhabiri Sultan Akten'in, "Annemizle babamızla bayramlaşamadan sizin yanınıza geldik, harçlığımızı da istiyoruz" şeklindeki konuşması üzerine Erdoğan, muhabire 200 lira bayram harçlığı verdi. Daha sonra da Erdoğan, "Aranızda paylaşın" dedi. Konvoyuyla camiden ayrılan Erdoğan, Kısıklı’daki evine geçti.

KENDİNİ SAVUNDU: HABERE MAGAZİN DE DAHİLDİR, BEN İŞİMİ YAPTIM

Sultan Akten, kendisini Twitter hesabından şu sözlerle savundu:

"Basbakan dan harçlık aldığım için Yandaş diyenler olmuş.kendime bile muhalifim ben arkadaslar;)habere magazin de dahildir ben isimi yaptım!!"

GAZETECİLERDEN TEPKİ

Bu gelişme, sosyal medyada gazetecilerin tepkisini çekti.

Kadri Gürsel: RTE'nin bayramını kutlayan TGRT muhabirine harçlık uzatması bir türlü, muhabirin harçlığı kabul etmesi başka türlü bir skandal. RTE muhabire bayram harçlığı uzatıyor o da utanmadan alıyor. İktidar medyasındaki kapıkulu düzenini hiçbir şey daha iyi ifşa edemezdi. Bu bayram harçlığı skandalı AKP dönemindeki iktidar-medya ilişkilerini özetleyen bir kara simge olarak tarihe geçecek

Mustafa Hoş: gazeteciligin utanc ani:tgrt muhabiri sultan akten erdogan'dan bayram harcligi istedi

İsmail Saymaz: gazeteci başbakan'dan bayram harçlığı ister mi? bari, elini de öpseydi. tgrt'nin zevzek muhabiri, başbakanı bile şaşırtmış. adam, para vermek zorunda kalmış. meslek adına utanç verici.

Ercan Karakaya: Muhabir neden alır o harçlığı!

Kemal Göktaş: Başbakandan bayram harçlığı isteyen ve alan muhabir... bayram tadımızı kaçırdın. O harçlık dünyanın en tatlı şeylerindendi..

Şaban Petek: Bu gazetecilik falan değil çok ayıp bir şey. Allah müstahakınızı versin.

Fırat Kozok: Türkiye'de medya, başbakandan harçlık alan o sefil muhabirin büyük boyutluları tarafından yönetiliyor. Tek fark cebe giren paranın miktarı..

Bülent Mumay: Işte gazetecilik adına utanç ani.. Tgrt muhabirinin Başbakan'dan bayram harçlığı isteme ani..

Kübra Akalın: Meslek adına utanç verici bir işe imza atıp bir de şu açıklamayı yapmanız... Susup harçlığınızı harcasaydınız keşke...

Sinem Uğurlu: Meslek ahlakınızı nerede kaybettiniz?


ÇGD : ‘BAYRAM HARÇLIĞI’, CEHALET, REZALET, İHANETTİR

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu  TGRT muhabirinin Başbakan’dan “harçlık” almasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bu tutum iktidar gazeteciliğidir, mesleğimizle ilgisi yoktur” dedi. 

TGRT muhabirini sert bir dille eleştiren ÇGD açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Başbakan’a ‘Devlet Baba’ demesi ve ondan bayram harçlığı dilenmesi, yaptığı mesleğin gerekleriyle hiç tanışmamış olduğunu göstermektedir. Başbakan’ın verdiği ‘harçlığı’ alan gazeteci, mezarı kazılan gazetecilik mesleğinin mezar taşı olmuştur.
Onlarca meslektaşı düşünceleri nedeniyle cezaevlerindeyken, bine yakın öğrenci hapishanelere tıkılmışken, ülkede uluslararası komplolarla savaş çığırtkanlığı yapılıyorken, görevleri başındaki gazeteciler polis şiddetinin en kötüsüne maruz kalıyorken bir gazeteci Başbakan’dan bayram harçlığı alıyorsa, bunun adı cehalet, bunun adı rezalet, bunun adı mesleğe ihanettir. Bu olayın haberini “harçlığı kaptı”, “gazeteciden Başbakan’a bayram sürprizi” gibi ifadelerle veren basın kuruluşları da bu rezaletin ortağıdır.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kaymakamlığın dağıttığı et bozuk çıktı!

SONRAKİ HABER

Acil servisler acemi kasaplarla doldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa