15 Ekim 2013 06:00

Bizim için çifte bayram gibi olacak

Leroy Merlin işçileri toplusözleşmede işverenle uzlaşamadıkları için çıktıkları grevi kararlılıkla sürdürürken bayramı grev önlükleriyle geçirecek. Tiyatrocuların ziyaretiyle moral bulan işçilere mağazanın bulunduğu AVM’ye gelen vatandaşlar da destek veriyor.

Bizim için çifte bayram gibi olacak
Paylaş

Suat İnal

Leroy Merlin işçileri toplusözleşmede işverenle uzlaşamadıkları için çıktıkları grevi kararlılıkla sürdürürken bayramı grev önlükleriyle geçirecek. Tiyatrocuların ziyaretiyle moral bulan işçilere mağazanın bulunduğu AVM’ye gelen vatandaşlar da destek veriyor. Grevci işçilerden Tuba Yelken grevi bir bayram havasında geçirdiklerini anlatarak “Bizim için çifte bayram” diyor. Morallerinin oldukça yüksek olduğunu söyleyen Yelken, kazanacaklarına emin.

‘YARINI DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ’

Kurban Bayramı’nda grevde olmaktan üzülmediklerini kaydeden İşçi Tuba Yelken, “Çünkü biz onur mücadelesi veriyoruz. Kazanacağımızdan hiç şüphem yok” dedi. “Patronun henüz geri adım atmamış olması siz de kaygı yaratmıyor mu” sorumuza kendinden emin bir şekilde “Ne yapalım yarınını düşünen kahraman olamaz” diye cevap verdi. Ekonomik sıkıntı çekseler bile bunun üstesinden gelerek mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Yelken, “Biz bugün bu mücadeleyi vermek zorundayız. Bütün sonuçlarını bilerek greve çıktık” dedi.

TİYATROCULARDAN DESTEK

İşçileri ziyaret eden Sahne Dışı Sokak Tiyatrosu, özel olarak Leroy Merlin grevi için hazırladıkları bir performans sergiledi. Grevci işçilerin de katıldığı performansta bir tarafta patronların kâr hırsı diğer tarafta hep fedakarlık yapması beklenen işçilerin yaşadığı hak kayıpları ele alındı. AVM’lerde tüketim ve kâr hırsı altında ezilen işçilerin anlatıldığı performans izleyenlerin beğenisini topladı. İşçiler gösteri sonrasında hep birlikte attıkları coşkulu sloganlarla taleplerini duyurmaya devam ettiler. Sık sık “Sözleşme hakkımız Grev silahımız” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını atan işçilere AVM’ye alışverişe gelen aileler de alkışlarla destek verdi.

MÜŞTERİLER GREVİ DESTEKLİYOR

Mağazada grev olduğunu bilmeyen müşteriler ise alışveriş sonrası işçilerin sloganlarıyla karşılaştıklarında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Müşterilerden biri gazetemize yaptığı açıklamada “İşçilerin grevde olduğunu bilseydim buradan alışveriş yapmazdım. Bundan sonra da anlaşma yapılana kadar da bu mağazadan alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Zaten mağazanın içinde anlam veremediğim bir gerginlik vardı. İçerde çalışanların yüzleri hep asıktı. Buradakiler ise gülüyor” diye konuştu.

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Sosyal İş Genel Başkanı Metin Ebetürk de gazetemize yaptığı açıklamada, grevin her aşamasında bütün kararları işçilerle birlikte aldıklarını söyledi. Bu nedenle bayrama grevle girmelerinin ne işçilerde ne de sendikalarında bir sıkıntı yaratmadığını ifade eden Ebetürk, “Ancak yine de bayrama kazanımlarla girmeyi isterdik” dedi. Kısa süre önce Arjantin de Sosyal İş’in de bağlı bulunduğu UNI Küresel Sendikanın düzenlediği Ticaret Küresel Konferansı’na katıldıklarını ifade eden Ebetürk, konferansta grevle dayanışma kararı alındığını hatırlattı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bütün yollar ‘büyük koalisyon’a çıkıyor

SONRAKİ HABER

Gül bırakacağımız mezarımız bile yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...