15 Ekim 2013 06:00

‘97 gibi olur mu?

Tarihinde 3. kez dünya kupasına katılmak isteyen Türkiye, 1997’de olduğu gibi Hollanda’yı yenmek zorunda. Kırmızı beyazlıların bir kulağı da Romanya ile averaj farkını korumak için Bükreş’te olacak. Türkiye 2. olabilirse Brezilya 2014 için play-off oynamaya hak kazanacak.

‘97 gibi olur mu?
Paylaş

Tarihinde 3. kez dünya kupasına katılmak isteyen Türkiye, 1997’de olduğu gibi Hollanda’yı yenmek zorunda. Kırmızı beyazlıların bir kulağı da Romanya ile averaj farkını korumak için Bükreş’te olacak. Türkiye 2. olabilirse Brezilya 2014 için play-off oynamaya hak kazanacak.

Hollanda gruptan çıkmayı garantiledikten sonra herkesin aklında “Portakallar artık İstanbul’a tatile gelir” düşüncesi vardı. Ancak Teknik Direktör Louis Van Gaal’in açıklamaları durumun pek de öyle olmadığını gösteriyor.
Van Gaal, Hollanda basınına yaptığı açıklamada, Türkiye’yi yenerek ilk torbadan Dünya Kupası’na gitmek istediklerini yineledi. Tatil için gelmediklerini vurgulayan tecrübeli hoca, Wesley Sneijder’in de ilk on birde forma giyme ihtimaline değindi.
Beraberliğin iki tarafa da yaramadığını belirten Van Gaal, “Yalnızca kazanmak için gidiyoruz” dedi.
Eylül ayında milli takımın başına geçen Fatih Terim ise, 3’te 3 yaparak “bitti” denilen 2014 ümitlerini yeşertmeyi başardı.  Hollanda maçıyla birlikte 96. milli maçına çıkacak olan Terim, “Milli takımla en çok maça çıkan teknik direktör” unvanını taşıyor.

‘DÜNYANIN SONU DEĞİL’

Dün basın toplantısı gerçekleştiren Fatih Terim, dünyanın en güçlü ekiplerinden birine karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Son maçta play-off'u kaybetmek dünyanın sonu olmamalıdır” dedi. Hayalleri gerçekleştirmek için sahaya çıkacaklarını belirten Terim, “Oyuncularımın hayalleri var ve bunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu. Gazetecilerin ‘Keşke daha önce gelseydim’ dediğiniz oldu mu sorusuna ise Terim, “Biz buradaysak Abdullah Avcı ve ekibinin sayesindedir en iyisini yaptılar onlara teşekkür ediyorum” dedi.

‘TEK YÜREK OLACAĞIZ’

NTVSpor’a konuşan Burak Yılmaz ise, Hollanda karşısında oyun, sistem ve taktiğin önemli olmadığını, tamamen duyguların ön planda olduğunu; ancak duygularımızla hareket ederken sabırlı ve hata yapmadan oynamaya dikkat edeceklerini belirtti.  Yılmaz, “Türkiye’nin tek yürek olacağı bir maç oynayacağız. Her şeyimizle maça hazırız. Bir bütün olduk ve kazanmak istiyoruz. Abdullah hocaya da teşekkür ediyoruz. Değişim futbolda her zaman var. Hollanda’ya bireysel olarak baktığımızda dünya klasında oyuncuları var. Ancak biz bu puanları son maçta o oyunculara kaybetmek için toplamadık. Karşımızda kim olursa olsun o stadı onlara dar edeceğiz.

FORVETLER FORMDA

Geçtiğimiz sezon ligde gol kralı olan Burak Yılmaz, Türkiye formasıyla çıktığı son 5 karşılaşmada gol atarak Türkiye futbol tarihine geçti. Grupta Umut Bulut ile birlikte 5 golü bulunan Burak Yılmaz bu maçta da takımın en büyük gol ümidi olacak. 
Turuncu beyazlı Portakallarda da keyifler yerinde. Grup lideri olarak dünya kupasına kalmayı garantileyen Hollanda son maçta Macaristan’a 8 gol birden attı. Robin Van Persie’nin yıldızlaştığı karşılaşmada Arjen Robben ve Rafael van der Vaart  da dikkatleri topladı.

1997 TEKRARLANIR MI?

Türkiye, 1998 Dünya Kupası elemelerinde de, 2 Nisan 1997’de Hollanda’ya karşı benzer bir maça çıkmıştı. Bursa’da oynanan maçı Hakan Şükür’ün golüyle 1-0 kazanan Türkiye play-off oynamaya hak kazanmıştı. Ancak kırmızı beyazlılar Belçika’ya elenerek Fransa’ya gidememişti.

CANER CEZALI

Fenerbahçe’de bu sezon gösterdiği performansla milli takımın da değişmez sol beki olan Caner Erkin, bu maçta cezası nedeniyle oynayamayacak.
İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak maçı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Olegario Benquerença yönetecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şeytanın avukatı

SONRAKİ HABER

İsveç’te TIR ve kamyon şoförleri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...