15 Ekim 2013 06:00

Genco Erkal’dan ‘Askerin Öyküsü’

Genco Erkal; Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Albert Long Hall konserleri kapsamında, “Askerin Öyküsü”nü anlatacak.

Genco Erkal’dan ‘Askerin Öyküsü’
Paylaş

Genco Erkal; Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Albert Long Hall konserleri kapsamında, “Askerin Öyküsü”nü anlatacak.
Stravinsky’nin, firari bir asker ile eninde sonunda onun ruhuna sahip olacak şeytanı anlatan eseri; 23 Ekim 2013, Çarşamba akşamı saat 19.30’da Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası eşliğinde, Ünlü Kemancı Cihat Aşkın’ın katılımıyla, Usta Oyuncu Genco Erkal’ın sesinden sanatseverlere ulaşacak.

RUS FOLKLORU, FOXTROTU VE CAZ

İsviçreli Yazar C. F. Ramuz tarafından Fransızca olarak kaleme alınan “Askerin Öyküsü”, Igor Stravinsky tarafından 1918 yılında bestelendi. Rus folkloruyla 1910’lu yılların popüler dansı foxtrotu, caz müziği ile tangoyu harmanlayan hazin bir öykü, Cevat Çapan’ın çevirisiyle izlenecek.

Keman, kontrbas, klarnet, fagot, kornet, trombon ve perküsyon yedilisi için bestelenen eser; 15 gün izni olan bir asker ile eninde sonunda onun ruhuna sahip olacak şeytanın kasvetli hikayesini anlatıyor. Askerin kemanının, hem kendi ruhunu, hem de şeytanın hilekarlığını simgelediği hikaye eski bir Rus halk masalına dayanırken, müzikler geleneksel Rus ezgilerinden olabildiğince uzakta, her zamana ve her kültüre hitap ediyor. Hazin, kuru, acı, karanlık ama zekice, korkutucu ama alaylı bir başyapıt olan eserde; enstrümanların katılığı ve melodilerin katılığı eserin havasını yansıtıyor.

ERKAL’A CİHAT AŞKIN EŞLİK EDECEK

“Askerin Öyküsü”; dünyanın önemli sanatçılarının ağırlandığı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Usta Oyuncu Genco Erkal “Askerin Öyküsü”nü; 23 Ekim 2013, Çarşamba akşamı saat 19.30’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da, Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası ve Ünlü Kemancı Cihat Aşkın’ın eşliğinde anlatacak. Bu özel etkinliğin biletleri, BÜMED’den temin edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bienalden son etkinlikler

SONRAKİ HABER

Cami avlusunda cemevi olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...