15 Ekim 2013 06:43

Zatürrede sigara dumanına dikkat!

Virüs, bakteri gibi etkenlerin yol açtığı, akciğer dokusunun tek veya 2 taraflı enfeksiyonu olarak bilinen zatürre, çocukları oldukça zorluyor.

Zatürrede sigara dumanına dikkat!
Paylaş

Virüs, bakteri gibi etkenlerin yol açtığı, akciğer dokusunun tek veya 2 taraflı enfeksiyonu olarak bilinen zatürre, çocukları oldukça zorluyor. Enfeksiyonun, genellikle basit bir soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başladığına dikkat çeken uzmanlara göre; bağışıklık sistemi zayıf, iyi beslenememiş, kronik hastalıkları olan çocuklar, prematüre bebekler, sigara dumanına maruz kalan çocuklar daha riskli gruplar.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı’ndan yapılan açıklamada, zatürrenin adının anne babaları korkutsa da riskli bazı gruplar dışında ayakta tedaviyle yüz güldürücü sonuçlar alınan bir hastalık olduğu belirtildi. Açıklamada; bağışıklık sistemi zayıf, iyi beslenememiş, kronik hastalıkları olan çocuklar, prematüre bebekler, sigara dumanına maruz kalan çocukların riskli gruplar olduğu kaydedildi. Çocukluk çağı zatürrelerinin en sık görülen nedeninin bakteriyel olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Zatürre üşütmekten olmaz; aşırı üşütme ve soğukta kalma, direnci azaltarak zatürre oluşmasına etki eder” denildi. (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

2500 yıllık at arabası

SONRAKİ HABER

Dünyanın en renkli gezintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa