14 Ekim 2013 15:19

HDP'nin önceliği katılımcılıktır

Denizli’de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi, bileşenleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti. HDK ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) kongreleri için delegelerin de belirlendiği toplantının öne çıkan gündem maddesi yerel seçimler oldu.

HDP\'nin önceliği katılımcılıktır
Paylaş

Denizli’de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi, bileşenleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti.  HDK ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) kongreleri için delegelerin de belirlendiği toplantının öne çıkan gündem maddesi yerel seçimler oldu. Toplantıda konuşan EMEP İl Yöneticisi Deniz İpek, “Kentlerin rant değil, halkın yaşam alanı olarak inşa edildiği bir yerel yönetim anlayışı için halkımızı o partiye, bu partiye oy vermeye değil kendi geleceğimizi inşa etmeye çağırıyoruz” dedi.

Kamu hizmetlerine rahatça ve ana dilinde ulaşabilmenin öneminin de vurgulandığı toplantıda Tekstil İşçisi Dilan Demir; “Çalıştığım iş yerinde Kürt olduğum için dışlanıyorum. Ana dilime, Kürtlüğüme bakış beni üzüyor” dedi. Demir; kardeşlikten yana olduğunu ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

İkinci bölüm ise HDP MYK Üyeleri Sezai Temelli ve Mehmet Saltoğlu, Gazeteci Saruhan Oluç ve BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in katılımıyla gerçekleşti. Saruhan Oluç, HDP’nin öncelikli hedefinin katılımcılık olduğunu ifade etti. “Yerelden yerinden yönetimi hakim kılmanın yollarını aramalıyız” diyen Oluç, Gezi direnişiyle katılımcı demokrasinin öneminin de anlaşıldığını belirtti.

Konuşmasına Kürtçe başlayan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer; “HDP’de bütün dillerin, kültürlerin daha iyi vurgulanması gerekiyor” dedi.  Türkiye’de emekçilerin hakkının Kürt halkını bombalamaya ayrıldığından bahseden Üçer; “Kürtlerin özgürleşmesi, Türklerin de özgürleşmesi demek. Kürdistan’da özgürlük halklara sırtını dayayarak kazanacak” şeklinde konuştu. (DenizliEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Baskılara karşı duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

Dersim\'de AKSA işçilerine destek sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...