14 Ekim 2013 13:34

TTB'den özel hastane zammına tepki

Bakanlar Kurulunun geçtiğimiz günlerde aldığı kararla özel ve vakıf hastanelerinde alınan SGK payının arttırılmasına hekimler tepki gösterdi.

TTB\'den özel hastane zammına tepki
Paylaş

Bakanlar Kurulunun geçtiğimiz günlerde aldığı kararla özel ve vakıf hastanelerinde alınan SGK payının arttırılmasına hekimler tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, karar “Hükümetten hastane patronlarına bayram hediyesi” olarak yorumlandı. Kararın bayram tatilinin ilk gününde yayınlanmasının tepkileri azaltmak için olduğu belirtilen açıklamada, bunun daha önceleri de yapıldığı ifade edildi.

Bakanlar Kuruluna ilave ücretleri iki katına kadar artırma yetkisini veren kanunun mayıs ayında çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, “Özel hastane patronları Bakanlar Kurulu kararını dört gözle bekliyorlardı, bayrama yetiştirdikleri anlaşılıyor” denildi.

Hastanelerde yüzde 90 farka uyulmadığına dair şikayetler oldukça fazla olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu değişiklikle özel hastanelerdeki ücret farkının daha da fazla alınabilmesinin önünün açıldığı vurgulandı.

Hastaların gittikçe daha fazla özel sağlık kurumlarından hizmet almaya mecbur bırakıldıkları ifade edilen açıklamada, “Yurttaşlarımız ceplerinden çok daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar, ya da yeni türetilen ‘tamamlayıcı’ sağlık sigortasına ilave primler ödeyecekler” denildi. Genel Sağlık Sigortası Kanunu ilk çıktığında özel hastanelerde ilave ücret olmadığı sonrasında ise yüzde 30 istenmeye başladığını hatırlatılan açıklamada, TTB’nin ilave ücretin artacağı yönündeki uyarılarına kulak asılmadığı kaydedildi. Sağlık Bakanının “Doktorların eli vatandaşın cebinde” şeklindeki sözlerine atıfta bulunulan açıklamada, kimin elinin kimin cebinde olduğu soruldu.

Düzenlemeye göre vakıf üniversiteleri ile özel hastanelerde yurttaşlardan alınacak ilave ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ödediği miktarın yüzde 90'ından %200’e çıkmıştı.
(Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Leroy Merlin işçilerine ziyaretçi akını

SONRAKİ HABER

Peynir ekmek gibi emlak alıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...