14 Ekim 2013 12:15

Özgürlük mücadeleyle gelecek

Emek Partisi, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ortadoğu'nun savaş ve çatışmalarla kana bulandığı bir dönemde bayramın kutlandığına dikkat çekti.

Özgürlük mücadeleyle gelecek
Paylaş

Emek Partisi Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ortadoğu'nun savaş ve çatışmalarla kana bulandığı bir dönemde bayramın kutlandığına dikkat çekti.

Katliamlar, ölümler, sömürü, baskı ve zor politikaları sürerken, halkların hak ve özgürlük mücadelesinin, demokrasi arayışlarının da devam ettiğinin belirtildiği Genel Başkan Selma Gürkan imzalı bayram mesajı şöyle:

"Ortadoğu’nun, İslam ülkelerinin savaş ve çatışmaların içinde olduğu ortamda, halkların barış, demokrasi ve özgürlük umutlarının büyüdüğü bir süreçte Kurban Bayramı kutlanacak. Neredeyse patlamaların, çatışmaların, can kaybının olmadığı bir gün geçmiyor. Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün raporuna göre Mart 2011’den bugüne 89.644’ü sivil 101.513 kişi yaşamını yitirmiş. Yine raporda, her saat başı 6 kişinin öldüğü Suriye’de günde ortalama 135 kişinin hayatını kaybettiği, 2 saatte bir çocuğun, 3 saatte de 1 kadının öldüğü kaydedilmiştir. Özgürlük ve demokrasi arayışına devam eden Mısır halkları içinde durum farklı değildir. Mursi iktidarının tanımadığı halkın payına Sisi iktidarının katliamları düşmüştür.

Ülkemizde sermayenin en usta siyasi temsilcisi AKP hükümeti ekonomik alanda, çalışma yaşamında, halka hayatı dar ederken, baskıcı ve otoriter uygulamaları ile hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engellemekte, en ufak muhalefete tahammül edememektedir. Siyasal gericiliğini liberal muhafazakar politikalarla tamamlarken, yeni sistemini kadınlar ve gençler üzerinden inşa etmeyi amaçlamaktadır.

 Ancak, bir taraftan katliamlar, ölümler, sömürü, baskı ve zor politikaları sürerken, diğer yandan halkların, ezilenlerin hak ve özgürlük mücadelesi, demokrasi arayışları sürmektedir. Geleceği kurma tasavvurunda halkların bu mücadelesi umudu büyütmektedir. Suriye’de, Rojava’da, Mısır’da, Tunus’ta halkların mücadelesi kazanılacak zaferlere de işaret etmektedir. Kapitalizmin vahşi yıkıcılığının, insanlık düşmanı, doğa ve çevre katili politikalarının karşısında halklar insanlığın ve doğanın geleceğini yeniden kurmanın yolunu açıyor. Bugüne kadar dümeni elinde tutan yıkıcı sınıfa, onların siyasal gericiliğine karşı halklar gerçek demokrasiyi inşaa etme mücadelesi veriyor.

Türkiye işçi sınıfı, emekçileri, halkları ve tüm ezilenleri kendi geleceklerini kurma mücadelesinde bir arayış içerisindedir. Haziran direnişi ve çözüm süreci bu arayışın göstergeleridir. Halkımızın kendi geleceğini kurma mücadelesinin başarıya ulaşacağına olan inancımla tüm halklarımızın Kurban Bayramını kutluyor, barış, özgürlük ve demokrasi günlerinin bizimle olmasını diliyorum." (HABER MERKEZİ)
 



 

ÖNCEKİ HABER

Çocukları alınıp satılan bir meta olarak mı görüyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Deniz Kuvvetleri\'nde \'balyoz\' istifası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...