14 Ekim 2013 09:39

Başbakan’a Mimarlar Odası baskını soruldu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi binasında ‘böcek’ bulunmasının ardından odanın deposunun, “Yayınlarında bandrol olmadığı” iddiasıyla basılması Meclis gündemine taşındı.

Başbakan’a Mimarlar Odası baskını soruldu
Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi binasında ‘böcek’ bulunmasının ardından odanın deposunun, “Yayınlarında bandrol olmadığı” iddiasıyla basılması Meclis gündemine taşındı.
İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Mimarlar Odası Ankara Şubesine yerleştirilen “böcek” ve deposuna yapılan “bandrol baskınını” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.

BASKININ YASAL DAYANAĞI NE?

Tüzel, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e; “Odanın herhangi bir ticari amaç gütmeden yayımladığı ve kamuoyuna mal olmuş son derece nitelikli yayınlara el konulmasının yasal dayanağını” sordu.
Bugüne kadar bandrolsüz yayın (ticari olmayan) bulundurdukları için yayınlarına el konulan başka meslek odası, dernek, sendika, bakanlık vb. kurum olup olmadığına da Bakan Çelik’ten yanıt isteyen Tüzel, TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yayınlarında bandrol olup olmadığını da sordu. Tüzel, “Bandrol yok ise bu kurumların yöneticileri hakkında herhangi bir işlem yapılacak, bandrolsüz yayınlara el konulacak mıdır?​” sorusunu da yöneltti.

‘BÖCEK’ YERLEŞTİRENLER KİMLER?

El konulmanın yasal dayanağını İçişleri Bakanı Muammer Güler’e de soran Tüzel, “Oda deposundan kaç adet kitap, yayın ve CD alınmıştır?​” dedi. Bakan Güler’den şu soruya da yanıt istedi: “15 Ağustos tarihinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Bürosu’nda 2 sandalyenin altında Rus yapımı ‘böcek’ yani dinleme cihazı bulunmuş, Oda tarafından bu dinleme cihazını yerleştirenlerin görüntüleri ve bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğüne iletilmiştir. Bu dinleme cihazını yerleştirenlerin kimliği ve bağlantıları belirlenmiş midir? Bu kişiler kimlerdir?​”

TOKİ YAYINLARINDA BANDROL ARADINIZ MI?

Tüzel Başbakan Erdoğan’dan şu sorulara yanıt istedi:
“ * Bugüne kadar kaç meslek odası, belediye, üniversite, kamu kurumu depolarına ‘bandrol’ baskını yapılmıştır? Yapılmamış ise Mimarlar Odası Ankara Şubesi neden tercih edilmiştir?
*- Daha önce yasası değiştirilerek; birçok yetkileri ellerinden alınan TMMOB ve bağlı odaların üzerindeki baskının nedeni nedir? Oda yöneticilerinin dediği gibi ‘Gezi’nin rövanşı’ mı yapılmaktadır?
*- TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile diğer tüm bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından basılan kitaplarda bandrol var mıdır? Bu kurumlar tarafından basılan yayınlarda bandrol bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu kurumların yöneticileri hakkında herhangi bir işlem yapılacak, bandrolsüz yayınlara el konulacak mıdır?​” (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Gayrimüslim cinayetlerinden ceza almadılar’

SONRAKİ HABER

Kart limitinden kademeli geçiş çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa