13 Ekim 2013 21:13

Erdoğan'dan Patriot teşekkürü

Erdoğan'ın, Hollanda Başbakanı Rutte ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hollanda hükümetinin NATO çerçevesinde Adana’da konuşlandırılan patriot füzeleri ile Türkiye’nin sınır güvenliğine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

Erdoğan\'dan Patriot teşekkürü
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hollanda hükümetinin NATO çerçevesinde Adana’da konuşlandırılan patriot füzeleri ile Türkiye’nin sınır güvenliğine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, patriot füzelerini incelemek ve Hollandalı askerleri ziyaret etmek için İncirlik'te bulunduğu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye’nin sınır güvenliğinin önemi üzerinde duruldu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, görüşme sırasında Rutte’ye, Hollanda hükümetinin NATO çerçevesinde Adana’da konuşlandırılan patriot füzeleri ile Türkiye’nin sınır güvenliğine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Rutte’nin de Hollanda olarak NATO müttefiki olan Türkiye’nin sınır güvenliğine büyük önem verdiklerini vurguladığı bilgisi edinildi.

Görüşmede, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik süreci de gündeme geldiği, Erdoğan’ın AB’ye üyelik süreciyle ilgili olarak Türkiye’nin tüm fasılları açmaya hazır olduğuna dikkati çektiği; Rutte’nin de sürecin canlandırılması için gereken desteği vereceklerini belirttiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Moskova\'da cinayet protestosu ırkçı gösteriye dönüştü

SONRAKİ HABER

‘Gayrimüslim cinayetlerinden ceza almadılar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...