13 Ekim 2013 18:32

Suriye Ulusal Konseyi: Cenevre'ye gitmeyeceğiz

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) bugün yaptığı açıklamayla Kasım ayında düzenlenmesi planlanan Cenevre -2 Konferansı'na katılma niyetinde olmadığını ilan etti. Kürt Yüksek Konseyi ise Cenevre'de olacağını bildirdi.

Suriye Ulusal Konseyi: Cenevre\'ye gitmeyeceğiz
Paylaş

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Pazar günü yaptığı açıklamayla Kasım ayında düzenlenmesi planlanan Cenevre -2 Konferansı'na katılma niyetinde olmadığını ilan etti. Muhalif koalisyonun en büyük parçası SUK, eğer Suriye Ulusal Koalisyonu konferansa katılırsa koalisyondan da ayrılacağını bildirdi.

AFP'nin (Agence France-Presse) haberine göre SUK Başkanı George Sabra, “Koalisyonun en büyük bloğu olan Suriye Ulusal Konseyi, Cenevre’ye gitmemek yönünde sağlam bir karar aldı” dedi.

Suriye muhalefetinin silahlı kanadının komutanları da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin temsilcileriyle müzakere masasına oturmayacağını duyurmuştu.

LAVROV: ABD İKNA ETMELİ

Suriye Ulusal Konseyi'nin Cenevre -2 Konferansı'na katılmayacağını açıklamasından sonra Rusya'dan ABD'ye çağrı yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, "ABD'li ortaklarımızın ve diğer ülkelerin üzerinde yalnızca etki sahibi olmadığı ancak aynı zamanda yüreklendirdikleri bu muhalif grupları Cenevre 2 Konferansı'ndaki sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamalarını bekliyoruz" dedi.

KÜRTLER CENEVRE'DE OLACAK

Öte yandan Kürt Yüksek Konseyi (Desteya Bilind a Kurd) Diyarbakır’da düzenledikleri basın toplantısında “Cenevre Konferansı’na gideceğiz ve dosyalarımızı masaya koyacağız” dedi. http://www.evrensel.net/haber/70013/kurtler-cenevrede-olacak.html#.Ulq_SFO6rxU (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Yaşanacak ölümlerden Erdoğan sorumludur’

SONRAKİ HABER

Van Gölü geleceğimizdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...