14 Ekim 2013 06:50

Tarihi evler tuvale yansıdı

Selçuklu mirası Alanya Kalesi’nde yok olmaya yüz tutmuş tarihi evler kara kalem ve yağlı boya çalışmalarıyla ile tuvale yansıyor.

Tarihi evler tuvale yansıdı
Paylaş

Selçuklu mirası Alanya Kalesi’nde yok olmaya yüz tutmuş tarihi evler kara kalem ve yağlı boya çalışmalarıyla ile tuvale yansıyor. İlçede esnaflık yapan Mevlüt Yıldız, bine yakın tarihi evi tek tek resmini yaparak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyor.

Mevlüt Yıldız, liseyi okurken resim öğretmeni sayesinde resim yapmayı sevmiş. Evden eve taşımacılık sektöründe çalışan Yıldız, iş yerini yağlı boya ve kara kalem çalışmalarıyla doldurmuş. Klasik ve empresyonist çalışmalara imza atan Yıldız, günlük stresinden de resim yaparak kurtuluyor. Yaptığı resimlerin kendisine adeta terapi görevi gördüğünü dile getiren Yıldız, şuana kadar yaklaşık bin yağlı boya çalışması yapmış.

İki yıl önce bir tarihi evin resmini karakalemle çizdikten 2 gün sonra evin yıkılıp yok olduğunu gördüğünde çok üzülen Yıldız, bin civarında evin resmini çekmiş. Yıldız, restore edilmiş tarihi evlerin ise bizzat bulunduğu yerde bakarak resmini yapmış. Tarihi geçmişe sahip Alanya evlerini anlatan bir sergi açmaya hazırlanan Yıldız, “Elimde tahminen 20 civarında tarihi ev resmi kaldı. Ev sahipleri talep olmazsa çok büyük bir Alanya tarihi evler sergisi düşünüyorum. Resimlerin çoğunu evimde saklıyorum. Bunların hepsi çok kıymetli. Çünkü emek veriyorum. Klasik çalışıyorum. Klasik demek zaman ve emek demektir. Tarihi Alanya Kalesi’nin evlerinin hepsini çalışıyorum. Çok güzel tarihi evler var” dedi. (Antalya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Engelliler yelken açtı

SONRAKİ HABER

Koskoca İstanbul kelebeğin kanadında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...