12 Ekim 2013 17:24

Cezaevinde ağır tecrit altında haklarım kullandırtılmıyor

Yaklaşık 20 yıldır cezaevindeyim. Yargılanmam sonucunda ağırlaştırılmış müebbet cezası aldım. En son 12 Eylül 2012 tarihinde Muş E Tipi Kapalı Cezaevinden zorunlu olarak sevk edildim.

Cezaevinde ağır tecrit altında haklarım kullandırtılmıyor
Paylaş

Enver Özer

Merhabalar... Tüm içtenliğimle sizleri selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Yaklaşık 20 yıldır cezaevindeyim. Yargılanmam sonucunda ağırlaştırılmış müebbet cezası aldım. En son 12 Eylül 2012 tarihinde Muş E Tipi Kapalı Cezaevinden zorunlu olarak sevk edildim.
Yaklaşık 10 ay içinde dört sefer zorunlu olarak başka cezaevlerine sevk edildim. Son olarak 24 Haziran 2013 tarihinde İzmir 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildim ve o tarihten beri aynı cezaevindeyim.
Bulunduğum cezaevinde tek kişilik hücrelerde yer olmaması sebebiyle beni üç kişilik bir hücrede tek başıma tutuyorlar. Zorunlu sevkler sebebiyle yaşadığım zorluk ve mağduriyet ortadadır. Bu da yetmezmiş gibi ailemden kilometrelerce uzakta oluşum yaşadığım psikolojik baskıyı ve ağır tecrit koşullarını daha da ağırlaştırmaktadır.
Başta hükümetin politikaları olmak üzere cezaevi idaresinin de bu politikalara denk uygulamaları nedeniyle her geçen gün koşullarım daha da ağırlaşmaktadır. Artık cezaevinde derinleştirilmiş tecrit uygulamalarına sınır tanınmıyor. Yasalarca güvence altına alınmış hiçbir hakkımdan yararlanamıyorum.
Yaklaşık üç aydır insan yüzü göremiyorum. Kendi sesimden başka bir ses duymuyorum. Hiç bir faaliyete çıkarılmıyorum. Haber alma, müzik dinleme gibi haklarım adeta cezaevi idaresi tarafından gasbedilmiş durumda.
Yaşadığım sıkıntılar sebebiyle cezaevi müdürüne dilekçe vermeme rağmen hiçbir şekilde taleplerim kabul edilmedi, daha doğrusu muhatap kabul edilmedim.
Bir bütün olarak yaşamdan tamamen izole edilmiş durumdayım. Adete bir kuyunun içinde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorum. İçinde bulunduğum bu ağır koşullar beni hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak çok yıpratıyor.
Aileme yakın bir cezaevine sevk taleplerim sürekli olarak reddediliyor.
Bu içinde bulunduğum ağırlaştırılmış tecrit koşullarının son bulması için tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyorum.
Sesime ses olacağınız inancı ile bu mektubu sizlerle paylaşıyorum.

*İzmir 2 Nolu F Tipi Cezaevi

ÖNCEKİ HABER

‘Türban serbest oldu ama giyim tarzına baskı var’

SONRAKİ HABER

Eğitim ve sağlık parasızmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa