16 Şubat 2011 22:22

KKTC’deki sendikalardan AKP’ye sert tepki

“BÜYÜKELÇİ krizi”nin patlak verdiği KKTC’de TC Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen’in yerine TC Yardım Heyeti Başkanı Halil İbrahim Akça’nın getirilmesine sendikalardan büyük tepki geldi. 10 sendika ortak bir açıklama yaparak, Akça’nın görevlendirilmesi nedeniyle AKP hük&uu

KKTC’deki sendikalardan AKP’ye sert tepki
Paylaş

“BÜYÜKELÇİ krizi”nin patlak verdiği KKTC’de TC Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen’in yerine TC Yardım Heyeti Başkanı Halil İbrahim Akça’nın getirilmesine sendikalardan büyük tepki geldi. 10 sendika ortak bir açıklama yaparak, Akça’nın görevlendirilmesi nedeniyle AKP hükümetine ağır eleştirilerde bulundu. KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, KOOP-SEN, BES, DAÜ-BİR-SEN, TIP-İŞ, DAÜ-SEN ve GÜÇ-SEN, Büyükelçi Kaya Türkmen’in yerine Halil İbrahim Akça’nın getirilmesiyle ilgili yaptığı ortak açıklamada, “Kıbrıs’ı stratejik bir ada, üzerinde yaşayan Kıbrıslı Türkleri de ‘besleme’ olarak gören AKP Hükümeti, düşüncelerinde ve eylemlerinde çirkinleşmeye devam ediyor” iddiasında bulundu. Sendikaların açıklamasında şöyle denildi: “T.C. Yardım Heyeti Başkanı S. Halil İbrahim Akça’nın T.C.’de yayınlanan ‘Fortune Dergisi’ne Kıbrıslı Türkler aleyhine verdiği çirkin açıklamalar hafızalarımızda yer etmişken, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen’in görevden alınıp yerine Kıbrıslı Türkler ile ilgili olumsuz duygular besleyen Sayın Halil İbrahim Akça’nın göreve getirilmesi, AKP’nin Kıbrıslı Türkler ile ilgili seviyesiz ve çirkin tavrının daha da netleştiğinin açık bir göstergesidir.” Halil İbrahim Akça’nın göreve getirilerek, Kıbrıslı Türkler’e gözdağı vermeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “Daha önceden Sayın Halil İbrahim Akça’nın görevden alınması için AKP Hükümetine yazı yazmış olan (KKTC Cumhurbaşkanı) Sayın Eroğlu’nun, şimdi gerekeni yapmasını beklemekteyiz” denildi. (LEFKOŞA)


BÜYÜKELÇİ ATAMALARI RESMİ GAZETEDE

TÜRKİYE’nin Hindistan büyükelçisi merkeze alınırken, Mozambik’e Aylin Taşhan atandı. Büyükelçi Atamalarına Dair Karar, Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre Hindistan Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Levent Bilman merkeze alınırken, Elçi Genel Müdür Yardımcısı Aylin Taşhan Mozambik Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine getirildi. Dışişleri Bakanlığında açık bulunan Diplomatik Arşiv Dairesi Başkanlığına Bekir Uysal, Doğu Asya ve Pasifik Genel Müdür Yardımcılığına Esra Cankorur, Protokol Genel Müdür Yardımcılığına Hidayet Bayraktar, Batı Afrika Genel Müdür Yardımcılığına Artemiz Sümer, Doğu Afrika Genel Müdür Yardımcılığına Ayşe Sedef Yavuzalp atandı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HSYK, 4 idari yargı hakiminin atamasını iptal etti

SONRAKİ HABER

Öğrenci affında ayrımcılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa