30 Mayıs 2011 10:53

Blok bileşenleri Aydın’da kamu emekçileriyle buluştu

Aydın’da Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenleri seçim çalışmaları çerçevesinde Aydın Eğitim Sen Şubesi’nde kamu emekçileriyle  bir araya geldi.Toplantıya Emekli Sen, Tümbel Sen ve Eğitim Sen Şube Yöneticileri ve üyeler katıldı.Toplantıda konuşan Blok’un Bağımsız adayı Mehmet Ba

Paylaş

Toplantıda konuşan Blok’un Bağımsız adayı Mehmet Bayraktar, gerçek demokrasinin bütün toplumsal kesimlerin katılımıyla mümkün olabileceğini, sorunların oluşturulacak kent konseylerinde tartışılıp çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Bayraktar, kendisinin bu konseyin iradesini Meclis’e taşıyabileceğini belirtti. Yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Bayraktar Bloğun Alevilerin, emekçilerin, Kürtleri ve diğer ezilen sosyal tabakaları temsil eden tek alternatif olduğunu vurguladı.

Bayraktar “Bugün Aydın’da günde 18 liraya 12 saat sosyal güvencesiz çalışan binler emekçi var.  Çocuklarımız uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlara itilmiş, bir çok kadınımız fuhuş bataklığına düşürülmüştür. Aslında burada düşürülen insanlıktır. Bize dayatılan cehennemi red edip  kalkan olmalıyız. Kendi cennetimizi kendimiz kuracağız”  dedi. Sorunların konuşulup tartışılması için açilmış olan Demokratik Çözüm Çadırının bütün kamu emekçilerine açık olduğunu vurgulayarak herkesi katkı sunmaya davet etti.

Daha sonra söz alan EMEP İl Başkanı Abdurrahman Saran, Kürtler ve emekçilerin birliği olmadan demokrasinin olamayacağını, bütün sistem partilerinin şovenizm ve ırkçılığı kışkırttığı bir süreçte emek örgütlerinin daha aktif bir çalışma içerisinde olması gerektiğini vurguladı.Şimdiye kadar birlikte  mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın bu seçim döneminde  daha aktif bir katılım sunması ve seçim sonrasıda daha güçlü bir cephe yaratma çabası içerisinde olunmasının önemine değindi.

Tüm Bel Sen Şube Başkanı Münir Ali Koç, “Halkın alternatif arayışı içerisinde olduğu bu dönemde talepleri kapsadığımız ölçüde gücümüze güç katabiliriz. Kitle, sistem partilerinde umudunu kesmiştir. Bu dönemde Meclis’e daha güçlü girilmesi daha çok ses getirecektir. İş yerlerinde Kürt emekçilerle,  Türk emekçiler bir araya gelip bütün sorunları tartışabilmeli. Kürt sorunu üzerinde emekçilere empoze edilen şovenizim zehiri püskürtülmelidir”  dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darıca’da ziyaret mitinge dönüştü

SONRAKİ HABER

Rize’de eğlenen öğrencilere silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...