11 Ekim 2013 13:13

Üniversite parlıyor ağaçlar yok oluyor!

Gaziantep Üniversitesi içinde yapılan Alışveriş Merkezi (AVM) ya da Rektörün deyimi ile “Çarşı”nın inşa edildiği yerde bulunan ağaçlar bir bir yok olmaya başladı!

Üniversite parlıyor ağaçlar yok oluyor!
Paylaş

İnanç Yıldız

Gaziantep Üniversitesi içinde  yapılan Alışveriş Merkezi (AVM) ya da Rektörün deyimi ile “Çarşı”nın inşa edildiği yerde bulunan ağaçlar bir bir yok olmaya başladı! Halbuki  Rektör Yavuz Coşkun  twitter sayfasından “ağaçlar korunuyor” demişti. Ancak böyle olmadı.

Gaziantep’te öğrencilerin yurt, barınma gibi çözülmesi gereken acil sorunları varken, üniversite içerisine alışveriş merkezi yapılmasını, gazetemiz daha önce “Bu Öğrenciler AVM’de mi Yatsın?​” haberiyle diye duyurmuştu.

İnşaat çalışmaların hızlı ilerlemesi ile birlikte proje netleşmeye başladı. İnşaat alanının yanına projenin şekliyle ilgili asılan tabela da yer alan fotoğrafta ağaçlık alanın yok olduğu görülüyor. Projede mağazalar arasında tek sıra halinde ağaçlar olduğu görülüyor olmasına rağmen inşaat alanındaki birçok ağaç yok oldu. Son olarak ise Gıda Cafe’nin bahçesinde yer alan birçok ağacın yok olduğu görüldü. Yani Rektör Çoşkun’un deyimiyle “Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi”nde parlama devam ettikçe ağaçların yok olduğu görülüyor!
Amfi tiyatro, yol, fakülte binaları, daha birçok çeşitli bina ve son olarak çarşı yapıldıkça yeşillik alan azalmaya başladı.

Rektör Coşkun öğrencilerle gerçekleştirdiği bir sohbet toplantısında AVM için, “Öğrencilerin gidip sohbet edebileceği, kitap okuyabileceği sevimli sokaklarıyla sevecen bir çarşı” ifadelerini kullanmıştı.

ÖĞRENCİLER, ‘BİZE YEŞİL ALAN LAZIM’

Yaşanan bu durumu konuştuğumuz Öğrenci Ökten Ökten, üniversite içerisinde sorunlarının başka olduğunu söyleyerek, “Biz hiçbir zaman AVM, çarşı yapın demedik. Bizim sohbet yapabileceğimiz, kitap okuyabileceğimiz birçok yer var. Bir ağacın gölgesinde, kafede kitap okuyup, sohbet edebiliriz. Ama bugün öğrenci alan Güzel Sanatlar Fakültesinin binası yok. Kaldı ki birçok alan talan edildi. Fakülte için yapacak alan kalmadı. Alanlar hep daraltılıyor. Ağaçlar kesiliyor. Yeşil alanlar tahrip ediliyor. Aslında ihtiyacımız olan yeşil alan ama, her taraf beton yığını oldu” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Okul bahçesinin dışı öğrencilere yasaklandı

SONRAKİ HABER

Gülsuyu gözaltılarında 19 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...