11 Ekim 2013 13:09

Okul bahçesinin dışı öğrencilere yasaklandı

İskenderun Anadolu Lisesinde yeni uygulama: Okul bahçesinden dışarı çıkılmayacak, kantinden yemek yenilecek.

Okul bahçesinin dışı öğrencilere yasaklandı
Paylaş

Halil İmrek

İskenderun Anadolu Lisesinde yeni uygulama: Okul bahçesinden dışarı çıkılmayacak, kantinden yemek yenilecek.

İskenderun Anadolu Lisesinde öğle aralarında öğrencilere dışarı çıkma yasağı getirildi. Anadolu Lisesi öğrencilerinin tam gün eğitim gördüğü okulda bir saat yemek arası bulunuyor. Çarşı merkezinde bulunan okulda daha önce öğrenciler dışarı çıkıp yemek yiyebiliyorlardı. Artık öğrenciler dışarı çıkamayacak ve kantinde bulunan yiyeceklerle karnını doyuracak. İskenderun Lisesi olan sonradan İskenderun Anadolu Lisesine dönüşen okulda öğlen paydoslarında öğrencilere dışarı çıkma yasağı geldi. Hem düz lise hem de anadolu lisesi öğrencilerinin birlikte okuduğu İskenderun Anadolu Lisesinde, düz liseler sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki ayrı devrede eğitim görürken anadolu lisesinde okuyan öğrenciler tam gün eğitim alıyor.

DAHA ÖNCE OKUL  DIŞINDA YİYORLARDI

Sabah 07.50’de derse başlayan öğrenciler 11.50’de öğle arasına çıkıyorlar. Öğle yemeğini daha önce okul dışında yiyen öğrencilere okul bahçesinden dışarı çıkma yasağı geldi. Bir saat öğle tatilleri olan öğrenciler, karınlarını kantinde bulunan abur cuburla doyurmak zorunda kalacak.

Gazetemize açıklamada bulunan İskenderun Anadolu Lisesi öğrencileri, “Dışarı çıkma yasağı ile kantinde sürekli aynı şeyleri yemek zorunda kalıyoruz. Biz öğle arasının kısıtlanmasını doğru bulmuyoruz. Bir saat boyunca bahçede kalmak zorundayız. Tozun toprağın içindeyiz. Astımı olan var. Kantindeki yiyecekler dışında dışarıda yemek isteyen var. Çıkıp sahilde oturup bir çay içmek istiyoruz. Ama buna izin verilmiyor” diyorlar.

EVİ YAKIN OLAN DİLEKÇE VERECEK

Öğrenciler konuyu öğretmenleri ile konuştuklarını ama öğretmenlerinin uygulamanın milli eğitim müdürlüğü tarafından yapıldığının bilgisini verdiklerini söylediler. Okul idaresinin evleri yakın olan öğrencilerinin velilerinin gelip dilekçe vermesini ve o öğrencilerin evine gidip yemek yiyebileceğini söylediklerinin bilgisini veren Anadolu Lisesi öğrencileri, “Peki biz ne yapacağız? Evi uzakta olan 40 dakika süren öğrenci bir saatlik arada ne yapacak. Sürekli kantinde simit, bisküvi, boğaca veya ekmek arasımı yiyecek. Daha önce böyle bir uygulama yoktu. Biz eskisi gibi olmasını istiyoruz” dedi. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni haber kuşaklarıyla daha güçlü

SONRAKİ HABER

Üniversite parlıyor ağaçlar yok oluyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...